Annonce
Esbjerg

Arvtager til milliardkontrakt etablerer selskab i Esbjerg Lufthavn

Norske Maruis Martin Hansen, er administrerende direktør i Babcock Denmark A/S, som netop er stiftet med adresse i Esbjerg Lufthavn. PR-foto
Den britiske gigant-koncern Babcock har etableret et selskab i Esbjerg Lufthavn. Alligevel ønsker Babcock ikke at bekræfte, at selskabet har vundet milliardkontrakten vedrørende helikoptertransporten til og fra oliefelterne i Nordsøen.

Esbjerg: Den britiske koncern Babcock, der globalt beskæftiger 35.000 ansatte indenfor sektorerne marine, land, luftfart og nuklear energi, har stiftet et nyt selskab, Babcock Denmark A/S med adresse i Esbjerg Lufthavn.

Det sker cirka en måned efter, at JydskeVestkysten kunne fortælle, at Babcock i et udbud blandt andet har sat de to lokalt tilstedeværende helikopterfirmaer Bel Air og NHV til vægs, når det kommer til, hvem der i de næste mange år skal flyve oliearbejdere og materiel for olieselskabet Total til olie- og gasinstallationerne i den danske del af Nordsøen. Hidtil har NHV haft kontrakten, som vurderes at have en milliardværdi.

Imidlertid ønskede ingen af de involverede for en måned siden at kommentere, endsige be- eller afkræfte, tildelingen af kontrakten til Babcock. Og det forhold ændrer sig ikke, selvom Babcock nu har stiftet et selskab i Esbjerg Lufthavn.

Annonce

- Vi har desværre ingen kommentarer for nuværende, meddeler Roger Solheim, der er mediekontakt for Babcock i Norge, i en mail til JydskeVestkysten.


- Vi har desværre ingen kommentarer for nuværende, meddeler Roger Solheim, der er mediekontakt for Babcock i Norge, i en mail til JydskeVestkysten.


Heller ikke Total eller Esbjerg Lufthavn på hvis matrikel, Babcock har stiftet det nye selskab, ønsker at udtale sig om Babcock til avisen.

Stor ballade i Norge

Det er Babcock Scandinavian Holding AS i Tromsø, som har stiftet det nye danske selskab. Holdingselskabet har nordmanden Marius Hansen som direktør, og han er også direktør for det danske selskab.

NHV med selskabets karakteristiske gule helikoptere har tabt kontrakten med Total. Selskabet har taget konsekvensen og opsagt en stor del af de ansatte. Arkivfoto: NHV

Den 37-årige Marius Hansen har i sin erhvervskarriere allerede prøvet at være igennem lidt at et stormvejr i hjemlandet. Hans fader har gennem årene med succes opbygget virksomheden Scandinavian Air Ambulance, som løste ambulanceflyopgaver, og for cirka fem år siden blev virksomheden erhvervet af Babcock.

Sidste sommer overtog Babcock luftambulancetjenesten i Norge, og især i det nordlige Norge blev Babcock stærkt kritiseret for ikke at levere den ønskede standard. Sagen har fyldt en del i de norske medier, og tidligere i år erkendte Marius Hansen, at han havde forståelse for kritikken af selskabet.

Babcock skal ifølge avisens oplysninger overtage helikopterkontrakten med flyvninger fra Esbjerg Lufthavn fra årsskiftet. Den nuværende operatør NHV, som har fløjet kontrakten i mange år, har ifølge avisens oplysninger allerede taget konsekvensen og opsagt et stort antal medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce