Annonce
Aabenraa

Arwos fik hjælp: Farligt stof måtte sprænges i en grusgrav

En høj ildsøjle steg til vejrs, da dunken med æter blev sprængt i en grusgrav ved Rødekro. Foto: Theis Kylling Hommeltoft/Arwos
En dunk med æter blev mandag indleveret hos Arwos. Beredskabet blev tilkaldt, og tirsdag sprængte bomberyddere fra forsvaret dunken med det meget ustabile stof .
Annonce

AABENRAA: De er vant til at få indleveret lidt af hvert i afdelingen for farligt affald hos Arwos. Men mandag ringede alarmklokkerne ekstra højt hos medarbejderne, da en kunde kom med en benzindunk, som indeholdt en rest æter. (Nogle foretrækker stavemåden ether).

- Æter kan være sprængfarligt, når det bliver for gammelt, og derfor kontaktede vi beredskabet, fortæller fungerende affaldschef Carsten Jürgensen fra Arwos.

- Beredskabet kontaktede Motas, som er modtagestationen for farligt affald, og vi fik det råd, at tilkalde forsvarets bomberydderne fra Skive Kaserne.

Bomberydderne tog ingen chancer, da de ankom tirsdag formiddag. De tog dunken med ud i en grusgrav ved Rødekro, hvor den blev sprængt.

-  Vi ved heller ikke hvor gammel, æteren var, men vi ville ikke risikere noget og fulgte derfor den procedure, vi har for den slags, forklarer Carsten Jürgensen.

Medarbejderne fra Arwos fik heller ikke oplyst, hvad kunden egentlig har brugt æteren til oprindeligt.

- Æter er kun sprængfarligt, når det er i bevægelse. Vi opbevarede det i et aflåst, sikret rum til farligt affald natten over, forklarer Carsten Jürgensen.


Æter kan være sprængfarligt, når det bliver for gammelt, og derfor kontaktede vi beredskabet

Carsten Jürgensen, fungerende affaldschef, Arwos.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce