Annonce
Aabenraa

Arwos gør et forsøg: Nu kan strandgæsterne sortere deres affald

Affaldschef hos Arwos, Stinne Stokkebo, glæder sig over, at de nye affaldsspande på Sønderstrand blev taget i brug af strandgæsterne med det samme. Muligheden for at sortere sit affald på stranden er et forsøg, som kører i tre uger.
Som et forsøg står der lige nu affaldsspande til sortering af gæsternes affald på Sønderstrand. Affaldschef Stinne Stokkebo tror på, at de unge vil bakke op om forsøget.

Sønderstrand: Kan man få gæsterne på Sønderstrand og specielt de unge, som samles og fester, til at sortere deres affald?

Det håber og tror Arwos, som i de sidste tre uger har stillet skraldespande og et loungesæt op under halvtaget, hvor strandgæsterne kan sortere deres affald.

- Vi synes, tiden er inde til at prøve det af, og jeg synes, det er blevet taget godt imod allerede. Da vi havde stillet dem op, kom vi hurtigt tilbage for at flytte dem, da de ikke stod det rigtige sted, og da var de allerede taget i brug. Det er jo dejligt, at når strandgæsterne opdager, at det er muligt at sortere deres affald, fordi der er spande til det, så er det naturligt for dem at gøre det, siger Stinne Stokkebo.

Annonce

Det er glas, metal og papir, der kan sorteres, da det er det affald, Arwos forventer, at der er mest af på stranden.

- Vi tror, at det mest er dåser og glas. Det er det, de unge tager med herned, når de samles og fester om aftenen, men almindelige strandgæster har jo også drikkevarer med. Der vil selvfølgelig være noget, som bliver fejlsorteret, men det er jo helt okay, siger Stinne Stokkebo.

Unge har fokus på klimaet

Selvom de unge flere gange har fået kritik for at svine på stranden og ikke rydde op efter sig, så tror affaldschefen, at de nye affaldsspande kan være med til at få dem til at fjerne deres flasker og dåser.


Det er jo dejligt, at når strandgæsterne opdager, at det er muligt at sortere deres affald, fordi der er spande til det, så er det naturligt for dem at gøre det

Stinne Stokkebo, affaldschef hos Arwos


- De er jo ansvarsbevidste, omsorgsfulde, og det er dem, der går i genbrugsbutikker, så de har fokus på klimaet. Jeg kan ikke forestille mig, at de ikke vil bakke op om det her forsøg, og jeg forventer også, at størstedelen kommer til at bruge dette tilbud, siger hun.

Loungesættet var et, Arwos havde stående på deres lager, men nu står det på Sønderstrand og bliver flittigt brugt af både skoleelever og andre gæster.

Loungesættet er populært på Sønderstrand. Her er det elever fra 0.C på Kongehøjskolen, som nyder madpakkerne i sommervejret.

- Det kunne lige så godt komme ud og gøre en god gerning, siger affaldschefen.

Når forsøget slutter om et par uger, bliver det evalueret, og så er det op til Aabenraa Kommune, om muligheden for affaldssortering på Sønderstrand skal være en permanent mulighed.

Sortering af affald

  • Hvert år smider vi hver omkring 500 kilo affald ud. Det tal er blandt de højeste i Europa
  • Det er affald, som bliver brændt og skaber miljøproblemer.
  • Hvis vi blev smartere til at sortere, kunne affald give os et længere liv på jorden.
  • I 2013 genanvendte vi 40 procent af husholdningsaffaldet, og i 2015 var det tal oppe på 46 procent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce