Annonce
Vejen

Asfaltarbejde spærrer rundkørsel og træfældning lukker vej

Rundkørslen ved Skodborg spærres periodevis i aften- og nattetimerne. Skiltet her adviserer trafikanter, der kommer fra Vejen-siden. Foto: Dorthe Andresen
På grund af udskiftning af asfalt bliver rundkørslen ved Skodborg fra mandag den 21. oktober og frem til tirsdag den 29. oktober i perioder spærret for trafik i aftentimerne. På Jelshøjvej vil der i næste uge være lukket i dagtimerne, da der skal fældes træer.

Skodborg: Det er de færreste trafikanter, der klapper i hænderne, når de på deres vanlige ruter bliver mødt med vejarbejde. Faktum er dog, at vejarbejde nogle gange er nødvendigt, hvis vi trafikanter vil have noget ordentligt at køre på.

Det gælder også rundkørslen ved Skodborg, hvor Skodborg Røddingvej, Skodborg Vamdrupvej og Haderslevvej mødes.

Her er der i den kommende tid planlagt asfaltarbejde i og omkring rundkørslen.

- Der skal lægges nyt asfalt i rundkørslen og et stykke ud af benene. Men først skal den gamle belægning fræses af, fortæller Egil Sønderby, der er ingeniør ved Drift & Tilsyn under teknik- og miljøafdelingen.

Trafikanterne bliver et godt stykke vej, inden de når til rundkørslen i Skodborg, advaret om, at den er spærret. Spærringerne vil ske periodevis fra på mandag den 21. oktober og frem til tirsdag den 29. oktober i aften- og nattetimerne fra klokken 18 til 06.

Og at det er de sene aften- og nattetimer, der er valgt til arbejdet, er helt bevidst.

- Det gør vi, fordi det er et særligt trafikeret knudepunkt, og ved at gøre det i aften- og nattetimerne bliver så få som muligt generet af arbejdet, siger Egil Sønderby.

Når rundkørslen er spærret, skal trafikanterne følge de gule omkørselsskilte for at komme udenom den spærrede rundkørsel.

Er rundkørslen åben for trafik, vil informationstavlerne være dækket af, så ingen kommer til at køre en unødvendig omkørsel.

Annonce

Også spærring af Jelshøjvej

Også trafikanter, der benytter Jelshøjvej skal være opmærksomme på, at vejen fra mandag den 21. til fredag den 25. oktober vil være spærret i dagtimerne.

For Vejen Kommune har planlagt fældning af flere store vejtræer langs med Jelshøjvej umiddelbart syd for Malt by.

- Fældningen sker, fordi hovedparten af træerne enten er syge eller har råd i stammen. Det giver forøget risiko for at grene falder ned på vejbanen, til fare for bilister og bløde trafikanter, skriver kommunen på sin hjemmeside.

I forbindelse med fældningen vil Jelshøjvej, på strækningen mellem nummer 7 til nummer 16, være spærret for trafik i tidsrummet mellem klokken 7 og 16 de førnævnte dage.

Naboer til den afspærrede del af vejen kan komme til og fra deres ejendomme, når der er behov for det. Al anden trafik vil blive ledt via Bavnborgvej/Vestre Maltvej.

- Fældningen foretages med en skovningsmaskine, som skærer træerne ned fra toppen og kører dem i stak til flishugning. Efter endt fældning vil tilbageværende træstubbe blive fjernet med en stubfræser for at undgå fremtidige påkørsler. Al arbejde sker fra vejarealet, skriver kommunen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce