Annonce
Vejen

Asfaltarbejde spærrer rundkørsel og træfældning lukker vej

Rundkørslen ved Skodborg spærres periodevis i aften- og nattetimerne. Skiltet her adviserer trafikanter, der kommer fra Vejen-siden. Foto: Dorthe Andresen
På grund af udskiftning af asfalt bliver rundkørslen ved Skodborg fra mandag den 21. oktober og frem til tirsdag den 29. oktober i perioder spærret for trafik i aftentimerne. På Jelshøjvej vil der i næste uge være lukket i dagtimerne, da der skal fældes træer.
Annonce

Skodborg: Det er de færreste trafikanter, der klapper i hænderne, når de på deres vanlige ruter bliver mødt med vejarbejde. Faktum er dog, at vejarbejde nogle gange er nødvendigt, hvis vi trafikanter vil have noget ordentligt at køre på.

Det gælder også rundkørslen ved Skodborg, hvor Skodborg Røddingvej, Skodborg Vamdrupvej og Haderslevvej mødes.

Her er der i den kommende tid planlagt asfaltarbejde i og omkring rundkørslen.

- Der skal lægges nyt asfalt i rundkørslen og et stykke ud af benene. Men først skal den gamle belægning fræses af, fortæller Egil Sønderby, der er ingeniør ved Drift & Tilsyn under teknik- og miljøafdelingen.

Trafikanterne bliver et godt stykke vej, inden de når til rundkørslen i Skodborg, advaret om, at den er spærret. Spærringerne vil ske periodevis fra på mandag den 21. oktober og frem til tirsdag den 29. oktober i aften- og nattetimerne fra klokken 18 til 06.

Og at det er de sene aften- og nattetimer, der er valgt til arbejdet, er helt bevidst.

- Det gør vi, fordi det er et særligt trafikeret knudepunkt, og ved at gøre det i aften- og nattetimerne bliver så få som muligt generet af arbejdet, siger Egil Sønderby.

Når rundkørslen er spærret, skal trafikanterne følge de gule omkørselsskilte for at komme udenom den spærrede rundkørsel.

Er rundkørslen åben for trafik, vil informationstavlerne være dækket af, så ingen kommer til at køre en unødvendig omkørsel.

Annonce

Også spærring af Jelshøjvej

Også trafikanter, der benytter Jelshøjvej skal være opmærksomme på, at vejen fra mandag den 21. til fredag den 25. oktober vil være spærret i dagtimerne.

For Vejen Kommune har planlagt fældning af flere store vejtræer langs med Jelshøjvej umiddelbart syd for Malt by.

- Fældningen sker, fordi hovedparten af træerne enten er syge eller har råd i stammen. Det giver forøget risiko for at grene falder ned på vejbanen, til fare for bilister og bløde trafikanter, skriver kommunen på sin hjemmeside.

I forbindelse med fældningen vil Jelshøjvej, på strækningen mellem nummer 7 til nummer 16, være spærret for trafik i tidsrummet mellem klokken 7 og 16 de førnævnte dage.

Naboer til den afspærrede del af vejen kan komme til og fra deres ejendomme, når der er behov for det. Al anden trafik vil blive ledt via Bavnborgvej/Vestre Maltvej.

- Fældningen foretages med en skovningsmaskine, som skærer træerne ned fra toppen og kører dem i stak til flishugning. Efter endt fældning vil tilbageværende træstubbe blive fjernet med en stubfræser for at undgå fremtidige påkørsler. Al arbejde sker fra vejarealet, skriver kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce