Annonce
Sport

Asgreen får rolle som hårdtarbejdende lokomotiv i Tour de France

Kasper Asgreen er hjemme i Kolding, men næste weekend går turen til Frankrig og Tour de France. Arkivfoto: Søren Gylling
Kasper Asgreen debuterer i Tour de France som arbejdsmand for italiensk sprinter.

Tour de France: Kasper Asgreen får en rolle som arbejdsmand ved det forestående Tour de France.

Det oplyser Asgreens mandskab, Deceuninck-Quick Step på sin hjemmeside.

- Det er Kaspers første Tour de France, og han vil tage dertil som hjælperytter, selv om vi ved, han har kvalitet til at gøre mere. Men som debutant i løbet har han brug for at opleve det og erfare, hvad det drejer sig om, siger sportsdirektør Tom Steels i til hjemmesiden om Asgreens debut i verdens største cykelløb.

- Han bliver en arbejdsmand, og vi vurderer, at det er den bedste måde for ham at samle erfaring, såvel som at han vil tilføre holdet meget i holdtidskørslen.

Asgreen kommer til at køre italienske Elia Viviani frem i massespurterne i et tog med Asgreen, Yves Lampaert, Maximiliano Richeze og den danske mester, Michael Mørkøv.

- Vi ved, at han er pålidelig, altid vil gøre sit job og vil være vigtig i forhold til at kontrollere løbet og være en del af Elias tog, siger Tom Steel om Kasper Asgreen.

Ved sidste uges Schweiz Rundt var Asgreen med stor succes med til at køre Viviani frem til flere etapesejre i sprinterne. Italieneren vandt to etaper, og inden da havde Asgreen selv kørt en enkelt dag i løbets førertrøje som den første dansker nogensinde.

Tour de France begynder lørdag den 6. juli.

Forinden kører Asgreen enkeltstart og linjeløb ved DM i Esbjerg Kommune torsdag og søndag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce