Annonce
Sport

Asgreen får rolle som hårdtarbejdende lokomotiv i Tour de France

Kasper Asgreen er hjemme i Kolding, men næste weekend går turen til Frankrig og Tour de France. Arkivfoto: Søren Gylling
Kasper Asgreen debuterer i Tour de France som arbejdsmand for italiensk sprinter.

Tour de France: Kasper Asgreen får en rolle som arbejdsmand ved det forestående Tour de France.

Det oplyser Asgreens mandskab, Deceuninck-Quick Step på sin hjemmeside.

- Det er Kaspers første Tour de France, og han vil tage dertil som hjælperytter, selv om vi ved, han har kvalitet til at gøre mere. Men som debutant i løbet har han brug for at opleve det og erfare, hvad det drejer sig om, siger sportsdirektør Tom Steels i til hjemmesiden om Asgreens debut i verdens største cykelløb.

- Han bliver en arbejdsmand, og vi vurderer, at det er den bedste måde for ham at samle erfaring, såvel som at han vil tilføre holdet meget i holdtidskørslen.

Asgreen kommer til at køre italienske Elia Viviani frem i massespurterne i et tog med Asgreen, Yves Lampaert, Maximiliano Richeze og den danske mester, Michael Mørkøv.

- Vi ved, at han er pålidelig, altid vil gøre sit job og vil være vigtig i forhold til at kontrollere løbet og være en del af Elias tog, siger Tom Steel om Kasper Asgreen.

Ved sidste uges Schweiz Rundt var Asgreen med stor succes med til at køre Viviani frem til flere etapesejre i sprinterne. Italieneren vandt to etaper, og inden da havde Asgreen selv kørt en enkelt dag i løbets førertrøje som den første dansker nogensinde.

Tour de France begynder lørdag den 6. juli.

Forinden kører Asgreen enkeltstart og linjeløb ved DM i Esbjerg Kommune torsdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce