Annonce
Sport

Asgreen frygter tunge VM-ben efter Tour de France

Benoit Tessier/Reuters
Kasper Asgreen er usikker på, hvad Tour de France-sliddet gør for hans chancer ved VM i enkeltstart.
Annonce

Mindre end fem døgn er der gået, siden Kasper Asgreen kunne stige af cyklen på Champs-Elysèes i Paris efter tre ugers udmarvende Tour de France.

Og allerede fredag eftermiddag skal han være på toppen igen, når han sammen med Mikkel Bjerg jagter dansk succes ved VM i enkeltstart i Italien.

Ikke overraskende er den danske mester en smule usikker på sin krop og sine bens beskaffenhed så kort tid efter knokleriet i Alperne og Pyrenæerne.

- Jeg har kørt nogle af mine bedste enkeltstarter umiddelbart efter en grand tour. Der har dog været en længere pause. Denne gang har der kun været fire dage imellem, hvor jeg tidligere har haft en uge eller ni dage.

- Den korte pause kommer formentlig til at få en indflydelse. Der er flere scenarier, hvor det går den forkerte vej end den rigtige. Men jeg håber da, at jeg kan gøre det fornuftigt og køre en god enkeltstart, siger Asgreen.

Før sidste års VM-enkeltstart var hans form knækket efter en ellers imponerende sæson. Trætheden havde indfundet sig, og han kom aldrig op i de omdrejninger, han havde håbet.

Asgreen måtte nøjes med en 17.-plads i Yorkshire, men krydser fingre for, at kroppen føles bedre fredag eftermiddag.

- Sidste år var det en træthed, der var opbygget over længere tid, hvor formkurven bare var på vej nedad.

- Her er det fordi, jeg kommer lige ud af Tour de France. Kroppen kan reagere på forskellige måder. Nogle gange går det supergodt. Andre gange går du ned, siger Kasper Asgreen.

Han tog direkte fra Paris til Imola i mandags og har brugt dagene op til løbet på at køre den 31,7 kilometer lange rute igennem.

Det er den samme, som den kvinderne kørte på torsdag. Altså forholdsvis flad, med enkelte tekniske elementer til sidst.

- Jeg kender hver en meter efterhånden. Det er en superfed enkeltstartsrute. Den ligger godt til mange af specialisterne, men har alligevel en lidt tricky afslutning med nogle småbakker, hvor man både kan tabe og vinde.

- Jeg vil også vurdere, at den passer udmærket til mig, siger Kasper Asgreen.

Han holder klar på startrampen i Imola klokken 15.40. En halv time tidligere ruller Mikkel Bjerg ud på ruten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce