Annonce
Sport

Asgreen om Tour-udtagelse og forrygende forår: Hurtigere og vildere, end jeg har kunnet forestille mig

Kasper Asgreen er glad og stolt over udtagelsen til Tour de France. Arkivfoto: Søren Gylling
Kasper Asgreen skal køre Tour de France for storholdet Deceuninck-Quick Step. Den 24-årige cykelrytter fra Kolding har haft en kometkarriere, og de kommende dage er han blandt DM-favoritterne i Esbjerg.

Asgreens Tour: Kasper Asgreens stemme er befriende blottet for kontrol. Glæden og stoltheden får lov at skinne igennem, og hvorfor i alverden skulle den ikke også det?

Da cykelrytteren fra Kolding for blot 14 måneder siden blev hyret ind som professionel af storholdet Deceuninck-Quick Step, var der ikke mange, der anede, hvem den unge mand var. Med præstationerne i dette forår er Asgreen ved at trampe sig ind i bevidstheden hos flere og flere, og om godt en uge tager han et stort skridt mod markant sportslig berømmelse. Om godt en uge triller han de første meter i verdens mest profilerede cykelløb, Tour de France.

- Jeg havde håbet på det, fordi jeg har været med i bruttotruppen siden oktober, så jeg har arbejdet specifikt på det. Jeg havde håbet på det, men der er mange gode ryttere på et hold som Quick Step, siger Kasper Asgreen om onsdagens udtagelse.

Den kom efter et forår, hvor han både har leveret store præstationer på egen hånd, men i den grad også udført sine pligter på holdet - seneste under sidste uges Schweiz Rundt. Så Asgreens forår har været intet mindre end fantastisk.

- Det er gået langt over al forventning. Jeg er rigtig glad for, hvordan foråret er gået. Jeg har præsteret godt, men folk som Philippe Gilbert og Zdenek Stybar har også præsteret godt, og de kommer ikke med, så der er ingen garanti, når man kører med mange gode ryttere for et hold som Quick Step, siger han med henvisning til Gilbert, der er tidligere verdensmester, etapevinder i alle store etapeløb samt vinder af en lang række klassikere.

Den 36-årige belgiske veteran får altså ikke sit tiende Tour de France i denne omgang. I stedet får 24-årige Kasper Asgreen sit første.

- Jeg er sgu stolt af at være udtaget. Det er gået langt hurtigere og har været langt vildere, end jeg har kunnet forestille mig, siger han.

Annonce

Først gælder det DM

Om to år kan han måske få mulighed for at køre med i Tour de France-feltet, når det passerer gennem hjembyen Kolding, men allerede torsdag kan danske cykelfans se Asgreen drøne forbi. Torsdag kører han enkeltstart, og søndag kører han linjeløb ved DM i landevejscykling i og omkring Esbjerg.

- Den skal have alt, hvad den kan trække. Det kunne være meget fedt at hive dannebrogstrøjen med ned til Frankrig, siger Asgreen.

Ved søndagens linjeløb danner holdkammeraten og den forsvarende danske mester, Michael Mørkøv, sammen med Asgreen og Mikkel Honoré en lille Quick Step-trio.

- Vi kører ikke med nogen specifik kaptajn. Vi er kun tre på holdet. For os handler det om ikke at komme på bagkant, siger Asgreen om rollefordelingen.

- Hvis vi kommer med frem til slutningen, så har vi et gear ekstra i forhold til de fleste andre, mener han.

Mørkøv er lige som Asgreen udtaget til Tour de France. Måske én af dem stiller til start i dannebrogstrøjen lørdag den 6. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce