Annonce
Sport

Asgreen vinder DM i enkeltstart: - Fedt at høre nationalmelodien blive spillet for mig

Kasper Asgreen blev vinder af DM i enkeltstart i tiden 46 minutter og 3 sekunder. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen fra Kolding tager sin første guldmedalje ved DM i enkeltstart. Nu skal dannebrogstrøjen med til Tour de France.

DM enkeltstart: Det virker til, at alt lykkes for Kasper Asgreen i øjeblikket. Først var det en andenplads i Flandern Rundt, dernæst karrierens første etapesejr i Tour of California og nu kan han også tilføje guldvinder af DM i enkeltstart til CV'et.

Og sikker dog en sejr. 24 sekunder var der ned til andenpladsen, den forsvarende mester med tre DM-titler i streg, Martin Toft Hansen.

- Jeg er super glad. Det er en fed fornemmelse at stå der (på podiet, red.) og høre nationalmelodien blive spillet i højtalerne for en. Det er stort, sagde guldvinderen efter medaljeceremonien.

Den 24-årige koldingenser blev sendt ud på enkeltstarten som den fjerde sidste i feltet. Den 39,8 kilometer lange rute strakte sig ud i området omkring Tjæreborg, og sluttede i Veldtofte i den østlige del af Esbjerg.

Kasper Asgreen var hurtigst i alle mellemtiderne, men grundet problemer med Martin Toft Hansens sender, kom der ikke mellemtider fra den største konkurrent, der var kørt afsted som den sidste af de i alt 62 ryttere. Derfor var der spænding til det sidste, på trods af den komfortable sejr.

Hovedpersonen selv tog dog spændingen og ventetiden med ophøjet ro. Han var hoppet af cyklen godt 50 meter efter målstregen og sad stille og roligt på asfalten med lidt ømme ben, indrømmede han, mens han ventede på resultatet.

- Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt. Den eneste indikation jeg fik på, hvordan jeg lå, var mellemtiderne, og de virkede til at ligge meget godt. Men der var vist lidt problemer med Tofts mellemtider, så man var ikke helt sikker derude. Men fedt at det lykkedes, sagde Kasper Asgreen.

Annonce

Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt

Kasper Asgreen

Klare ambitioner

Sidste år blev Kasper Asgreen nummer fire i enkeltstarten, men i år lykkedes det ham altså at ende på toppen af podiet og iføre sig den røde dannebrogstrøje, som han altså også kan iføre sig på enkeltstarterne i Tour de France, der starter om en uges tid.

- Det er super fedt. Jeg har forsøgt at få fat i den her trøje i mange år nu. Så jeg glæder mig til at få den med til touren om en uges tid, sagde han.

Men selvom touren helt sikkert ligger øverst på listen for Kasper Asgreen, så var han bestemt glad for at være tilbage i hjemlandet.

- Det er altid sjovt at komme hjem og køre i Danmark. Jeg har familie og venner herover som ser med – flere end jeg havde regnet med. Så det er jeg rigtig glad for, sagde han.

Kasper Asgreen skal i aktion igen på søndag, når han skal køre det 215 kilometer lange linjeløb. Her er ambitionerne klare.

- At en fra Quickstep skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer, sagde DM-vinderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce