Annonce
Sport

Asgreen vinder DM i enkeltstart: - Fedt at høre nationalmelodien blive spillet for mig

Kasper Asgreen blev vinder af DM i enkeltstart i tiden 46 minutter og 3 sekunder. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen fra Kolding tager sin første guldmedalje ved DM i enkeltstart. Nu skal dannebrogstrøjen med til Tour de France.

DM enkeltstart: Det virker til, at alt lykkes for Kasper Asgreen i øjeblikket. Først var det en andenplads i Flandern Rundt, dernæst karrierens første etapesejr i Tour of California og nu kan han også tilføje guldvinder af DM i enkeltstart til CV'et.

Og sikker dog en sejr. 24 sekunder var der ned til andenpladsen, den forsvarende mester med tre DM-titler i streg, Martin Toft Hansen.

- Jeg er super glad. Det er en fed fornemmelse at stå der (på podiet, red.) og høre nationalmelodien blive spillet i højtalerne for en. Det er stort, sagde guldvinderen efter medaljeceremonien.

Den 24-årige koldingenser blev sendt ud på enkeltstarten som den fjerde sidste i feltet. Den 39,8 kilometer lange rute strakte sig ud i området omkring Tjæreborg, og sluttede i Veldtofte i den østlige del af Esbjerg.

Kasper Asgreen var hurtigst i alle mellemtiderne, men grundet problemer med Martin Toft Hansens sender, kom der ikke mellemtider fra den største konkurrent, der var kørt afsted som den sidste af de i alt 62 ryttere. Derfor var der spænding til det sidste, på trods af den komfortable sejr.

Hovedpersonen selv tog dog spændingen og ventetiden med ophøjet ro. Han var hoppet af cyklen godt 50 meter efter målstregen og sad stille og roligt på asfalten med lidt ømme ben, indrømmede han, mens han ventede på resultatet.

- Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt. Den eneste indikation jeg fik på, hvordan jeg lå, var mellemtiderne, og de virkede til at ligge meget godt. Men der var vist lidt problemer med Tofts mellemtider, så man var ikke helt sikker derude. Men fedt at det lykkedes, sagde Kasper Asgreen.

Annonce

Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt

Kasper Asgreen

Klare ambitioner

Sidste år blev Kasper Asgreen nummer fire i enkeltstarten, men i år lykkedes det ham altså at ende på toppen af podiet og iføre sig den røde dannebrogstrøje, som han altså også kan iføre sig på enkeltstarterne i Tour de France, der starter om en uges tid.

- Det er super fedt. Jeg har forsøgt at få fat i den her trøje i mange år nu. Så jeg glæder mig til at få den med til touren om en uges tid, sagde han.

Men selvom touren helt sikkert ligger øverst på listen for Kasper Asgreen, så var han bestemt glad for at være tilbage i hjemlandet.

- Det er altid sjovt at komme hjem og køre i Danmark. Jeg har familie og venner herover som ser med – flere end jeg havde regnet med. Så det er jeg rigtig glad for, sagde han.

Kasper Asgreen skal i aktion igen på søndag, når han skal køre det 215 kilometer lange linjeløb. Her er ambitionerne klare.

- At en fra Quickstep skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer, sagde DM-vinderen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce