Annonce
Sport

Asgreen vinder DM i enkeltstart: - Fedt at høre nationalmelodien blive spillet for mig

Kasper Asgreen blev vinder af DM i enkeltstart i tiden 46 minutter og 3 sekunder. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen fra Kolding tager sin første guldmedalje ved DM i enkeltstart. Nu skal dannebrogstrøjen med til Tour de France.

DM enkeltstart: Det virker til, at alt lykkes for Kasper Asgreen i øjeblikket. Først var det en andenplads i Flandern Rundt, dernæst karrierens første etapesejr i Tour of California og nu kan han også tilføje guldvinder af DM i enkeltstart til CV'et.

Og sikker dog en sejr. 24 sekunder var der ned til andenpladsen, den forsvarende mester med tre DM-titler i streg, Martin Toft Hansen.

- Jeg er super glad. Det er en fed fornemmelse at stå der (på podiet, red.) og høre nationalmelodien blive spillet i højtalerne for en. Det er stort, sagde guldvinderen efter medaljeceremonien.

Den 24-årige koldingenser blev sendt ud på enkeltstarten som den fjerde sidste i feltet. Den 39,8 kilometer lange rute strakte sig ud i området omkring Tjæreborg, og sluttede i Veldtofte i den østlige del af Esbjerg.

Kasper Asgreen var hurtigst i alle mellemtiderne, men grundet problemer med Martin Toft Hansens sender, kom der ikke mellemtider fra den største konkurrent, der var kørt afsted som den sidste af de i alt 62 ryttere. Derfor var der spænding til det sidste, på trods af den komfortable sejr.

Hovedpersonen selv tog dog spændingen og ventetiden med ophøjet ro. Han var hoppet af cyklen godt 50 meter efter målstregen og sad stille og roligt på asfalten med lidt ømme ben, indrømmede han, mens han ventede på resultatet.

- Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt. Den eneste indikation jeg fik på, hvordan jeg lå, var mellemtiderne, og de virkede til at ligge meget godt. Men der var vist lidt problemer med Tofts mellemtider, så man var ikke helt sikker derude. Men fedt at det lykkedes, sagde Kasper Asgreen.

Annonce

Enkeltstart er altid hårdt. Det skal det være. Så man kører på grænsen hele vejen rundt

Kasper Asgreen

Klare ambitioner

Sidste år blev Kasper Asgreen nummer fire i enkeltstarten, men i år lykkedes det ham altså at ende på toppen af podiet og iføre sig den røde dannebrogstrøje, som han altså også kan iføre sig på enkeltstarterne i Tour de France, der starter om en uges tid.

- Det er super fedt. Jeg har forsøgt at få fat i den her trøje i mange år nu. Så jeg glæder mig til at få den med til touren om en uges tid, sagde han.

Men selvom touren helt sikkert ligger øverst på listen for Kasper Asgreen, så var han bestemt glad for at være tilbage i hjemlandet.

- Det er altid sjovt at komme hjem og køre i Danmark. Jeg har familie og venner herover som ser med – flere end jeg havde regnet med. Så det er jeg rigtig glad for, sagde han.

Kasper Asgreen skal i aktion igen på søndag, når han skal køre det 215 kilometer lange linjeløb. Her er ambitionerne klare.

- At en fra Quickstep skal vinde. Kommer vi frem til finalen i forreste gruppe, så tror jeg på, at vi har rigtig gode chancer, sagde DM-vinderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce