Annonce
Sport

Asgreens bjergben i Californien overrasker ham selv

Tracy Barbutes/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen ligger til en podieplads i Tour of California, og det overrasker den danske rytter.

Den danske Quick-Step-rytter Kasper Asgreen er i gang med at køre et fremragende Tour of California, og inden sidste etape ligger han samlet nummer tre.

Etapen lægger ikke op til de store forskydninger i klassementet, og dermed kan Asgreen komme fra USA med både en etapesejr fra 2. etape og en podieplads i klassementet.

Det er kommet i stand via flot kørsel i bjergene. Faktisk så flot kørsel, at den unge dansker selv er overrasket.

- Jeg er overrasket over, hvordan jeg har gjort det, når det gik opad i denne uge. Det havde jeg helt sikkert ikke forventet, siger Asgreen ifølge feltet.dk.

- Det er første gang, jeg rigtigt tester mine ben i bjergene, og jeg er tilfreds med, hvordan det er gået.

På etapen natten til lørdag dansk tid skulle afgørelsen findes på Mount Baldy, og her kørte Asgreen en flot sjetteplads hjem foran store navne som Simon Spilak, Rohan Dennis, Tejay van Garderen og Rigoberto Urán.

- Jeg vidste, at det ville blive hårdt, men det endte med at blive en fin dag - meget bedre end jeg havde forventet, siger Quick-Step-danskeren.

- Holdet beskyttede mig på vej mod finalestigningen, hvor jeg selv satte noget tempo for at nå så langt som muligt op på stigningen, før de små klatrere begyndte at angribe. Derefter kørte jeg bare mit eget tempo og kom helt udkørt i mål.

Kasper Asgreen er desuden iført den grønne pointtrøje, som han skal forsøge at forsvare på sidste etape.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce