Annonce
Sport

Asgreens bjergben i Californien overrasker ham selv

Tracy Barbutes/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen ligger til en podieplads i Tour of California, og det overrasker den danske rytter.

Den danske Quick-Step-rytter Kasper Asgreen er i gang med at køre et fremragende Tour of California, og inden sidste etape ligger han samlet nummer tre.

Etapen lægger ikke op til de store forskydninger i klassementet, og dermed kan Asgreen komme fra USA med både en etapesejr fra 2. etape og en podieplads i klassementet.

Det er kommet i stand via flot kørsel i bjergene. Faktisk så flot kørsel, at den unge dansker selv er overrasket.

- Jeg er overrasket over, hvordan jeg har gjort det, når det gik opad i denne uge. Det havde jeg helt sikkert ikke forventet, siger Asgreen ifølge feltet.dk.

- Det er første gang, jeg rigtigt tester mine ben i bjergene, og jeg er tilfreds med, hvordan det er gået.

På etapen natten til lørdag dansk tid skulle afgørelsen findes på Mount Baldy, og her kørte Asgreen en flot sjetteplads hjem foran store navne som Simon Spilak, Rohan Dennis, Tejay van Garderen og Rigoberto Urán.

- Jeg vidste, at det ville blive hårdt, men det endte med at blive en fin dag - meget bedre end jeg havde forventet, siger Quick-Step-danskeren.

- Holdet beskyttede mig på vej mod finalestigningen, hvor jeg selv satte noget tempo for at nå så langt som muligt op på stigningen, før de små klatrere begyndte at angribe. Derefter kørte jeg bare mit eget tempo og kom helt udkørt i mål.

Kasper Asgreen er desuden iført den grønne pointtrøje, som han skal forsøge at forsvare på sidste etape.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce