Annonce
Sønderborg

Asiatisk medvind driver flyselskab mod nye højder

Administrerende direktør Henrik Therkelsen kan se tilbage på et regnskabsår, hvor det er gået rigtig stærkt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Nye og uventede opgaver i Asien betød, at Air Alsie fra Sønderborg har haft deres klart travleste år i nyere tid.

Sønderborg: Flyselskabet Air Alsie med hovedsæde i Sønderborg Lufthavn kom ud af 2018/19 med det bedste resultat, siden finanskrisen satte ind.

Omsætningen er vokset over 20 procent til nu 577 millioner kroner.

- Sidste regnskabsår var i særklasse vores travleste i nyere tid. Hovedparten kommer fra, at vi har fået noget vækst i Asien, vi ikke havde regnet med, siger administrerende direktør Henrik Therkelsen.

I slutningen af 2017 lukkede Air Alsie nødtvunget sin ambulanceflyvning ned, fordi den blev udkonkurreret og betalt ud af en kontrakt. Området havde bidraget med 10-15 procent af omsætningen, så derfor var forventningen til 2018/19 af fastholde omsætningen - i stedet steg den med næsten 100 millioner kroner.

På minussiden oplevede flyselskabet de seneste måneder af regnskabsåret, at aktivitetsniveauet fladede ud på grund af handelskrigen mellem USA og Kina og medfølgende usikkerhed på verdensmarkedet.

- Isoleret set er vi tilfredse men året. Vi er meget påvirket af verdenshandlen. Når den går ned, så besøger firmaerne hinanden mindre, forklarer Henrik Therkelsen.

Air Alsie beskæftiger sig med taxaflyvning, flyvedligeholdelse samt charterflyvning.

Annonce

Sidste regnskabsår var i særklasse vores travleste i nyere tid. Hovedparten kommer fra, at vi har fået noget vækst i Asien, vi ikke havde regnet med

Henrik Therkelsen, adm. direktør

Svært at tjene penge

Selskabet har 15 jetfly, en helikopter og to fly, som søsterselskabet Alsie Express bruger på ruten mellem Sønderborg og København. I løbet af året solgte den sin ambulanceflyver til en liebhaver i USA.

Hvorimod omsætningen er vokset voldsomt, så kan det samme ikke siges om bundlinjen. Overskuddet er godt nok steget, men kun fra 8,4 til 11 millioner kroner efter skat, hvilket dog stadig er det bedste i nyere tid.

- Selvom vi er meget omhyggelige med det, vi laver, så har vi haft svært ved at få væksten ned på bundlinjen. Det er kendetegnende for luftbranchen, at der er meget lave avancerer. Der er hård konkurrence, fordi der er mange, som synes, det er en sjov branche. Der er et overudbud, forklarer Henrik Therkelsen og nævner dollarkurser samt prisen på brændstof som andre faktorer, der påvirker.

Air Alsie har 146 fuldtidsansatte heraf to tredje dele med base i Sønderborg. Der er ansat flere folk i løbet af regnskabsåret, og der skal bruges omkring en håndfuld mere den kommende tid. Forventningen til 2019/20 er resultat på linje med det netop overståede. - Det har været noget ujævnt indtil videre i år. Meget op og ned fra måned til måned, siger Henrik Therkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];