Annonce
Vejen

Efter spærring af Skovgårdsvej: Borgere frygter endnu større trafikkaos med ny boligplan

Vejen Kommune var talstærkt repræsenteret ved ved borgermødet i Askov sent mandag eftermiddag. Foto: Jørgen Schultz
Et nyt boligområde med 85-90 byggegrunde vil bidrage yderligere til det trafikkaos, som har været i Askov siden spærringen af Skovgårdsvej. Knap et par hundrede borgere var med til borgermøde, hvor også børnepasningen fyldte meget.

Askov: Siden mandag den 22. oktober i efteråret 2018 har trafikken været mærkbar anderledes i Askov. Spærringen af Skovgårdsvej har betydet, at trafikken ikke bare er blevet langt tættere – men samtidig også langt mere farlig. For bilister i almindelighed og børnene i særdeleshed.

Sådan lød nogle af budskaberne, da Askov Bylaug sent mandag eftermiddag havde inviteret til borgermøde med knap et par hundrede deltagere. Rigtig mange Askov-borgere er med udsigten til et nyt boligområde mellem Ø. Skibelundvej og V. Skibelundvej med plads til 85-90 byggegrunde endnu mere bekymrede for den trafikale situation i højskolebyen.

Det er de to EDC-ejendomsmæglere, Ole Kronholm og Lars Slangerup, der er investorer på projektet, hvor der er igangsat et lokalplanarbejde. De to investorer var også på plads ved borgermødet, og fra Vejen Kommune medvirkede borgmester Egon Fræhr, kommunaldirektør Ole Slot samt Vagn Sørensen og Claus Kulmbach – formænd for henholdsvis Udvalget for teknik og miljø samt Udvalget for skoler og børn.

Planerne om et nyt boligområde ventes at være færdigbehandlet hos politikerne inden sommerferien 2020.

Afgørelse om Skovgårdsvej

På borgermødet, som blev afviklet i festsalen på Askov Højskole, var der en kort orientering omkring, hvor sagen om Skovgårdsvej står lige nu.

Kommunaldirektør Ole Slot oplyste, at Vejdirektoratet efter en høringsperiode, hvor både Vejen Kommune og landmand Martin Lund Madsen har kunnet komme med bemærkninger, nu skal foretage afgørelse om, hvorvidt kommunens beslutning om at foretage en ny ekspropriation er gyldig eller ej. På samme tid vil det blive afgjort, om den opsættende virkning skal fastholdes eller bortfalder.

Afgørelsen ventes at blive truffet her i oktober.

Pres på børnepasning

Men trafikken var ikke det eneste punkt, som var omdrejningspunktet for indlæg og kommentarer fra de mange fremmødte.

Fra flere sider blev der også fokuseret på de udfordringer, som mange nye borgere – heriblandt også børnefamilier – ville medføre på børnepasningsområdet. Flere gange blev der appelleret til, at politikerne ville sørge for, at børnepasningsområdet og folkeskolen blev udbygget i Askov.

Formanden for Maltbæk Bylaug, Tine Lykke Thomsen, sagde blandt andet: - Når udviklingen sker i Askov, så er det også i Askov, at der skal udvides. Vi har ikke brug for at se udvidelser på skoler i Vejen eller Brørup, fordi der kommer flere børn i Askov. Vi har et klart tilhørsforhold til Askov, så vi vil ikke skubbes til eksempelvis Brørup.

Endelig blev der fra flere rejst et stort ønske om at få renoveret og udbygget hovedgaden. Udvalgsformand Vagn Sørensen oplyste, at når cykelstiprojektet, som vil blive forsinket på grund af planlægningen af det nye udstykningsområde, vil turen komme til hovedgaden. Et projekt, der ikke er uden udfordringer, på grund af den manglende plads.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce