Annonce
Vejen

Efter spærring af Skovgårdsvej: Borgere frygter endnu større trafikkaos med ny boligplan

Vejen Kommune var talstærkt repræsenteret ved ved borgermødet i Askov sent mandag eftermiddag. Foto: Jørgen Schultz
Et nyt boligområde med 85-90 byggegrunde vil bidrage yderligere til det trafikkaos, som har været i Askov siden spærringen af Skovgårdsvej. Knap et par hundrede borgere var med til borgermøde, hvor også børnepasningen fyldte meget.

Askov: Siden mandag den 22. oktober i efteråret 2018 har trafikken været mærkbar anderledes i Askov. Spærringen af Skovgårdsvej har betydet, at trafikken ikke bare er blevet langt tættere – men samtidig også langt mere farlig. For bilister i almindelighed og børnene i særdeleshed.

Sådan lød nogle af budskaberne, da Askov Bylaug sent mandag eftermiddag havde inviteret til borgermøde med knap et par hundrede deltagere. Rigtig mange Askov-borgere er med udsigten til et nyt boligområde mellem Ø. Skibelundvej og V. Skibelundvej med plads til 85-90 byggegrunde endnu mere bekymrede for den trafikale situation i højskolebyen.

Det er de to EDC-ejendomsmæglere, Ole Kronholm og Lars Slangerup, der er investorer på projektet, hvor der er igangsat et lokalplanarbejde. De to investorer var også på plads ved borgermødet, og fra Vejen Kommune medvirkede borgmester Egon Fræhr, kommunaldirektør Ole Slot samt Vagn Sørensen og Claus Kulmbach – formænd for henholdsvis Udvalget for teknik og miljø samt Udvalget for skoler og børn.

Planerne om et nyt boligområde ventes at være færdigbehandlet hos politikerne inden sommerferien 2020.

Annonce

Afgørelse om Skovgårdsvej

På borgermødet, som blev afviklet i festsalen på Askov Højskole, var der en kort orientering omkring, hvor sagen om Skovgårdsvej står lige nu.

Kommunaldirektør Ole Slot oplyste, at Vejdirektoratet efter en høringsperiode, hvor både Vejen Kommune og landmand Martin Lund Madsen har kunnet komme med bemærkninger, nu skal foretage afgørelse om, hvorvidt kommunens beslutning om at foretage en ny ekspropriation er gyldig eller ej. På samme tid vil det blive afgjort, om den opsættende virkning skal fastholdes eller bortfalder.

Afgørelsen ventes at blive truffet her i oktober.

Pres på børnepasning

Men trafikken var ikke det eneste punkt, som var omdrejningspunktet for indlæg og kommentarer fra de mange fremmødte.

Fra flere sider blev der også fokuseret på de udfordringer, som mange nye borgere – heriblandt også børnefamilier – ville medføre på børnepasningsområdet. Flere gange blev der appelleret til, at politikerne ville sørge for, at børnepasningsområdet og folkeskolen blev udbygget i Askov.

Formanden for Maltbæk Bylaug, Tine Lykke Thomsen, sagde blandt andet: - Når udviklingen sker i Askov, så er det også i Askov, at der skal udvides. Vi har ikke brug for at se udvidelser på skoler i Vejen eller Brørup, fordi der kommer flere børn i Askov. Vi har et klart tilhørsforhold til Askov, så vi vil ikke skubbes til eksempelvis Brørup.

Endelig blev der fra flere rejst et stort ønske om at få renoveret og udbygget hovedgaden. Udvalgsformand Vagn Sørensen oplyste, at når cykelstiprojektet, som vil blive forsinket på grund af planlægningen af det nye udstykningsområde, vil turen komme til hovedgaden. Et projekt, der ikke er uden udfordringer, på grund af den manglende plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce