Annonce
Læserbrev

Asocial adfærd af Socialdemokraterne ⁩

Læserbrev: Socialdemokraterne i Aabenraa Byråd glimrede ved deres fravær ved indvielsen af specialskolen Fjordskolen i Kruså den 10. september.

Skolens formand glimrede også ved sit fravær.

At Socialdemokraterne i Aabenraa Byråd i hele debatperioden har været modstander af at flytte Fjordskolen ind i den renoverede og nyindrettede Kruså Skole, er ingen hemmelighed.

Men i den langvarige debat om flytningen glemmes helt, at Socialdemokraterne gerne ville flytte skolen til Kruså, men kun på betingelse af, at der så skulle bygges en helt ny skole, og så skidt med den fraflyttede Kruså Skole.

Socialdemokraternes fravær tilgodeser ikke det flagskib, skolen er for kommunen. Mange forældre i andre kommuner ville ønske, de havde et sådant tilbud til deres udsatte børn.

Det overrasker, at de åh så sociale socialdemokrater ikke bakkede op om indvielsen, ikke for politikernes skyld, men for at bakke op om forældrene og deres børn.

Om man vil deltage i indvielser eller ej, afgør man selvfølgelig selv, men at alle ni socialdemokratiske byrådsmedlemmer valgte at blive væk fra denne mærkedag og milepæl for Fjordskolen, finder jeg meget asocial, især over for de forældre, der var mødt op med deres børn, hvoraf mange har behov for særlig hensyntagen.

Mon nogle af de ni fraværende socialdemokratiske byrådsmedlemmer har røde ører i dag?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce