Annonce
Sønderborg

Assens gik ind for mindre vindmøller i Lillebælt i 2012

Synet på vindmøller er forskelligt afhængigt af øjnene, der ser, og på Fyn er der ikke udelt begejstring for udsigten til havvindmøller i Lillebælt.Foto: Timo Battefeld

Da Assens kommune i sin tid var mere velvilligt indstillet over for vindmøller i Lillebælt, var de mindre og længere væk, påpeger borgmesteren.

Annonce

ASSENS: "I 2012 afgav Assens miljø- og teknikudvalg høringssvar til Energistyrelsen vedrørende Lillegrund og vi var meget positive og så store potentialer for bidrag til CO2 redution i Asssens. Desuden ville vi fremme samarbejdet med andre kommuner o.a., og så mulighed for grøn vækst i hele regionen! Og ja, høringen gjaldt også vindmøller på 200 meter. Desuden bakkede et nedsat klimaforum positivt op efter møde med Projekt Zero. Af det nuværende byråd var 13 med i 2012, heraf 2 i mijø- og teknik og 6 i klimaforum!"

Det skriver det radikale medlem af byrådet i Assens Poul Poulsen i et læserbrev i Jysk Fynske Medier. "Sønderborg har store ambitioner på klimaområdet. Jeg ville ønske, det samme var tilfældet i Assens" skriver det radikale byrådsmedlem, der ikke bakker op om de mange protester mod 20-40 megawatt møller i Lillebælt opført på initiativ fra Sønderborg. Poul Poulsen mener, byrødderne løber fra tidligere tiders opbakning til en grøn og bæredygtig profil.

Annonce

Det var noget helt andet

"14. august 2012 tilkendegav vort daværende miljø- og teknikudvalg, at de var positivt stemte for en vindmøllepark under den gamle ordning. Det var den, hvor der var undersøgelser om 500 MW fra brutto 3000 kvkm rundt langs de danske kyster inden for 20 km fra land. Der var 16 udpegede områder. Det var samtidig med, vi havde en "vindmøllekrig" på land ved byerne Barløse og Sandager, hvor et par mølleprojekter heldigvis ikke blev til noget. På daværende tidspunkt havde vi heller ikke i tankerne, der kunne være tale om så mange og så store møller som i det aktuelle projekt Lillegrund Syd. Herefter reducerede staten sine områder fra 16 til 6, og Lillegrund faldt helt ud. Case closed" svarer Assens Venstre borgmester Søren Steen Andersen.

Han mener, Sønderborgs Project Zero visioner er udtryk for sogneråds politik udelukkende til reducering af egne CO2 kvoter på andres bekostning.

- Der er ingen grund til at jokke på os på den baggrund, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce