Annonce
Sport

Astralis slutter året af med stor finalesejr over rival

Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix

Astralis vandt årets sidste turnering, Blast Pro Series Global Final, og det skete med sejr over Team Liquid.

Danske Astralis kan kalde sig vinder af e-sport-turneringen Blast Pro Series Global Final i Bahrain.

I finalen vandt Astralis med 2-0 i maps over rivalen Team Liquid. Holdene dystede i spillet Counter-Strike - også kendt som CS: GO.

Ud over titlen høster Astralis også en præmiesum på 2,35 millioner kroner, mens Team Liquid får 538.000 kroner.

Finalen begyndte bedst for Astralis, som vandt første map med cifrene 16-11.

Der var mere spænding i andet map, hvor Team Liquid var langt bedre med, men endte med at tabe med cifrene 12-16.

Dermed endte Astralis med sejren, da der spilles bedst af tre maps.

Astralis kan se frem til at forsvare titlen næste år, men der vil ske flere ændringer, oplyser arrangørerne af turneringen på sin hjemmeside.

Næste år vil 12 hold dyste i et nyt turneringsformat, som får navnet Blast Premier.

Astralis er det eneste danske hold, der får adgang til turneringen, som også inkluderer lørdagens finalemodstander, Liquid.

- Vi ser frem til et meget interessant 2020 og til at deltage i Blast Premier, siger Astralis-direktør Nikolaj Nyholm til holdets hjemmeside.

Blast-arrangørerne lover, at det nye format "vil bringe fansene tættere på spillerne end nogensinde før".

På torsdag vil arrangørerne fortælle mere om gruppeinddeling, datoer og kampe.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om den kommende Blast-turnering på Astralis'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To mænd stoppet med falske pas

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

112

Hestemedicin stålet fra parkeret bil

Annonce