Annonce
Sønderborg

Astronomen Brorsen, krigsminder og blodbøge i nyt årsskrift

Nordborg: Nordborg Lokalhistoriske Forening for Nordborg-området har udgivet Årsskriftet 2020, som er fyldt med tilbageblik på 2020 samt kig mange år tilbage i Nordborgs historie.

I årsskriftet kan man læse Gunnar Dahls artikel om radioværten Hans Jørgen Skov, som voksede op i Nordborg. Han blev ansat ved Danmarks Radios nye musikradio og var pladevender i programmer som "Mellem lektierne", "For de unge" og "Efter skoletid". I 1988 blev Hans Jørgen Skov direktør for radiodelen i Danmarks Radio.

Årsskriftet byder også på et tilbageblik til første verdenskrig og en artikel om Axel Peter Dinesen fra Øster Lindet, der blev sendt i krig i tysk uniform og kom hjem i 1919 efter at have været i engelsk fangeskab.

Mette Lauridsen skriver om astronomen Theodor Brorsen, som blev født i Nordborg i 1819. Han blev uddannet på universiteter i Tyskland og arbejdede med astronomi resten af sit liv. I 1870 gik han på pension og vendte hjem til Nordborg, hvor hans gravsten kan findes på kirkegården.

Jens-Ove Hansen fra arkivet har undersøgt, om blodbøge/rødbøge er plantet af dansksindede i tysk tid. Undersøgelsen kan man læse om i årsskriftet. Desuden søger arkivet oplysninger om rødbøge/blodbøge og deres historie.

Årsskriftet sælges for 50 kroner ved forudbestilling. Udlevering samt betaling sker ved et vindue i arkivets åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce