Annonce
Esbjerg

Asyl Syd starter voksenskole i Brøns

Beboerne fra Hviding skal tage toget til og fra undervisning, som nu er samlet på den tidligere skole i Brøns. Arkivfoto
Asyl Syd samler al undervisning af voksne asylansøgere. Fra 1. maj 2021 kan alle voksne beboere fra asylcentrene i Løgumkloster og Hviding modtage undervisning i en ny voksenskole. Undervisningen kommer til at foregå i den tidligere skole i Brøns, som dag er blevet til Vadehavshostel.

Egebæk-Hviding: Undervisningen af Asyl Syds voksne beboere har hidtil foregået på forskellige adresser i Løgumkloster og Ribe. Fremover samles undervisningen på den tidligere skole i Brøns, der i dag er Vadehavshostel.

- Med samling af voksenundervisningen på en adresse bliver det muligt at tilbyde beboerne et mere differentieret undervisningstilbud, som kan matche den enkelte beboers læringstrin og dermed sikre højere kvalitet i undervisningen, fortæller fagchef i Tønder Kommune, Jakob Kirkegaard.

Der er tilmeldt 27 beboere fra Asyl Syds opholdscenter Aaløkke i Løgumkloster og 81 fra opholdscenteret i Hviding til voksenundervisningen, der er fordelt på seks undervisningshold. Det vil fortsat være den århusianske uddannelsesvirksomhed, Linguista, der står for undervisningen af de voksne asylansøgere.

Annonce


Med samling af voksenundervisningen på en adresse bliver det muligt at tilbyde beboerne et mere differentieret undervisningstilbud.

Jakob Kirkegaard


- Vores voksne beboere ser frem til at kunne modtage undervisning efter mange måneders coronanedlukning. De glæder sig til at komme ud og deltage i samfundet udenfor asylcentrene igen, fortæller Jakob Kirkegaard.

Godt match mellem faciliteter og formål

Det er ikke kun i den kommunale sektor og på asylcentrene, at der er glæde over, at undervisningen samles et sted. Det er der også hos ejerne af Vadehavshostel.

- Det passer os rigtig godt, at vores faciliteter bliver udnyttet nu, hvor coronarestriktionerne har sat driften af vores hostel på pause. Vores faciliteter er perfekte til undervisningsformålet. Så Vadehavshostel og Asyl Syds voksenskole er et godt match, siger ejerparret Betina Schurmann og Robert Heynig.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Budgetforlig i Esbjerg: Samlet byråd lander velfærdsbudget uden besparelser

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Esbjerg

Elbil-ejer savner ladestationer: - Jeg må køre langsommere for at nå næste station

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Annonce