Annonce
Haderslev

Asylansøger sigtet for voldtægt af 19-årig kvinde

Politiet har anholdt og sigtet en 24-årig asylansøger, der nu er varetægtsfængslet.

Opdatering den 18/7 klokken 10.15: Politiet bekræfter mandag formiddag, at den sigtede er beboer på asylcentret ved Vilstrupvej i Haderslev. Overskriften er derfor ændret til "Asylansøger". JydskeVestkysten følger sagen.

Natten til lørdag klokken 03.30 blev en 19-årig kvinde voldtaget ved Sønder Otting Skoles afdeling ved Kløvermarken i Haderslev. Det oplyste vagtchef Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi søndag aften.

- Vi fik en anmeldelse fra en bekymret borger, der havde hørt råb og skrig fra skolen. Derfor sendte vi hurtigt betjente ud til stedet, hvor en chokeret kvinde ganske rigtig kom ud inde fra Sønder Otting Skole, siger vagtchef Anders Hansen.

Politiet reagerede hurtigt og kunne allerede kort tid efter anholde en 24-årig mand, som befandt sig ved gerningsstedet.

- Han blev taget på noget nær fersk gerning, for han stod praktisk talt og var ved at lyne bukserne op, da vi stødte på ham, siger Anders Hansen.

Den 24-årige er nu sigtet for voldtægt og er blevet varetægtsfængslet frem til den 11. august.

Kvinden undersøgt

Den sigtede mand er udlænding, men Syd- og Sønderjyllands Politi ville søndag aften hverken be- eller afkræfte, om manden har tilknytning til Asylcentret på den nærtliggende Vilstrupvej.

Selve voldtægten skete et sted på Sønder Otting Skoles areal. Det 19-årige offer blev efterfølgende kørt til sygehuset, hvor en retsmedicinsk undersøgelse har bekræftet, at kvinden har været udsat for en fuldbyrdet voldtægt. Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hvordan den 24-årige forholder sig til sigtelsen, vidste vagtchefen ikke søndag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Løst trailerhjul gav massesammenstød

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce