Annonce
Debat

At arbejde på et plejecenter

Læserbrev: Når man som sosuhjælper eller -assistent begynder sin arbejdsdag, er det ved at se på iPad'en.

Registreringssystemet, man arbejder efter, viser f.eks først en borgers dagsplan. Det er en god idé at man ser på den plan som det første. Der er ligger dagens opgaver på borgeren. Det er overskueligt og fornuftigt.

Fornuften ophører dog hurtigt, da dagsplanen ligger i to eksemplarer side om side på første del af den side, man slår op på. Det fylder en del.

Desuden skal man registrere/vinge af både på dagsplan og medicinliste, for at vise, at opgaven er udført. Mindst tre klik på den ene og mindst fem klik på den anden plan. Hvis det ellers virker.

Det er nok kun opfinderen af denne dobbelte plan, som har en idé om, hvad fornuften er i det.

Første længere nede ad siden opdager man eventuelle ændringer i borgerens helbred/adfærd. Det kan være en jungle, at finde frem til de nyeste registreringer, og medarbejderne kæmper ved hvert vagtskifte for at nå at sætte sig ind i det hele, før de praktiske opgaver kalder.

Er der medicinændringer i løbet af vagten, håber man som assistent, at tiden er med én. For at få ændret borgerens lokale medicinliste, så den passer med det fra lægen, er omstændeligt og tidskrævende.

Samtidig med alt det opdaterer og synkroniserer systemet i et væk. Der går meget, rigtig meget tid med at vente på, at man kan taste igen.

Ja, sådan er vores hverdag. Ikke at der er noget galt i at registrere, men når systemet ikke arbejder optimalt og slet ikke logisk, er det utroligt tidskrævende.

Nogen vil nok kalde det tidsspilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce