Annonce
Esbjerg

At gøre Esbjerg "Great Again"

Læserbrev: Ifølge JydskeVestkysten vil top erhvervsfolk i Esbjerg gøre byen "Great Again" med Education Esbjerg, og det er i høj grad tiltrængt.

For et par årtier tilbage var Esbjerg ubestrideligt Danmarks 5. største by og blev uden diskussion betragtet som sådan.

Education Esbjerg fokuserer på de videregående uddannelser. Så må andre tage sig af erhvervsuddannelserne. Tidligere fremsynede esbjergensiske borgmestre tog initiativ til oprettelse af Sydvestjysk Universitet og ikke blot afsatte et område mellem Tjæreborg og Andrup, men opkøbte jord til et nyt universitet.

Desværre blev det ikke fulgt op. Så jorden blev solgt og i dag har vi to minimale, stagnerende universitetsaflæggere fra henholdsvis Ålborg Universitet med 500 studerende ud af universitets knap 30.000 studerende og Syddansk Universitet i Odense med godt 1000 studerende ud af universitetets 30.000 studerende.

Education Esbjerg har et godt og produktivt forslag om et tæt samarbejde mellem de studerende og virksomheder. De nævner også et "fyrtårnsprojekt", men med vidtløftige beskrivelser som "store og internationale visioner", "placeres i nogle unikke fysiske rammer" og "der blinker så det kan ses i København". Lad os nu i stedet for se og mærke det lokalt, hvor det indgår med saft og kraft i den regionale udvikling. En sydvestjysk udvikling med industriproduktion, et grønt energicenter, et datacentrum med international opkobling samt offentlige serviceydelser og administration.

Til det har vi brug for tidligere visioner om opbygningen af et Sydvestjysk Universitet, for nu kan vi ikke engang få en juridisk afdeling fra Syddansk Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce