Annonce
Debat

At markere 1. maj i en corona-tid

Jeyarajah Rasiah, Ratch, er socialdemokratisk byrådspolitiker og skriver her om ikke at kunne holde den store 1. maj-fest for andet år i træk. Arkivfoto: Joan Karlsen

Læserbrev: I år er der heller ingen traditionel 1. maj på Engen i Grindsted. Men 1. maj er jo værd at fejre!

Vi skal fremhæve solidaritet og fællesskab - både i Danmark og Internationalt. Ordet solidaritet får en særlig betydning i corona-tiden.

Mange forbinder nok traditionelt ordet med arbejdspladsen. Men nu er vi blevet bevidste om, at der også er brug for solidaritet for at undgå smitte. Vi viser solidaritet med hinanden ved at tage hensyn med brugen af maske og håndsprit, test og vaccination. Vi overholder forsamlingspåbud - og vi er blevet rigtig gode til at tage ud i naturen. Der er god plads til os alle sammen! Det er dejligt - og tilmed sundt.

Annonce

Den friske luft - ude - og derhjemme. Vi er blevet bedre til at lufte ud og til at få støvsugeren frem. Gode vaner, der skal fortsætte uanset coronasmitte. Også det at hjælpe hinanden i dagligdagen. Corona-tiden har været svær og usikker for mange, men nogle har også oplevet venlighed og hjælpsomhed, som de ikke kendte til før.

Man kan måske sige, at vi har været fælles om at passe på hinanden. Vi har også været tålmodige. Jeg glæder mig til, at samfundet nu snart igen kan åbne til mere almindeligt liv og samvær. Og at vi kan se hinandens smil - uden masker.

Lad os i 2021 fejre Arbejdernes Internationale Kampdag sammen - og efter myndighedernes restriktioner. Vi ses næste år på Engen med taler, håndbajer og de røde pølser.

I må alle have en god 1. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce