Annonce
forside

At tænke sig om

Læserbrev. Uge 46 er ved at rinde ud og hvem havde troet uge 46 skulle blive en helt fantastisk uge for Tønder Kommune. En uge med spændende arrangementer og tiltag der sikkert vil kaste glans over vor dejlige Kommune.

Mandag aften havde en af de dyreste filmopsætninger i dansk filmhistorie, filmen "I krig og Kærlighed" premiere på det store lærred. Hvem havde for få år siden turde tro, at denne film skulle bringe nyt liv i den gamle hangar fra første verdenskrig i "Soldaterskoven"? Vel kun de færreste. Hangaren kom på finansloven, er under renovering, og med den rette udviklingsplan, blive en turismemagnet. Idet der knytter sig en enestående historie til området.

Tirsdag aften gik det igen løs, her samledes næsten 200 lokale erhvervsfolk og politikere til Awardshow 2018 på Ecco Centret, til uddelingen af årets erhvervspriser. Erhvervspriser der med al tydelighed viser, at der i kommunen er borgere, der gør en forskel, udviser socialt ansvar, har entrepenørship og er brobyggere. Men, vigtigst af alt, glade for at bo og drive virksomhed i kommunen. En kommune der rangerer højt på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Fredag eftermiddag havde jeg fornøjelsen at tage del i den officielle indvielse af Samdrift Tønder på det tidligere Tønder Sygehus. Hvor et fællesskab mellem den nye sygeplejeklinik og regionens skadeklinik er blevet til. Det skal være med til at sikre nærhedsprincippet, skabe tryghed blandt borgerne og styrke udviklingen af Kommunen.

Efter sådan en uge tænker jeg på, hvor utrolig glad og stolt jeg er over at bo i Tønder Kommune. En kommune, hvor et stærkt fællesskab, gode ideer og glade borgere, trives med det for øjet, at styrke, udvikle fællesskabet og dermed fastholde kommunen som fortsat attraktiv, for bosætning og erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce