Annonce
Sport

Atalanta skyder Torino i sænk med syv kasser

Daniele Mascolo/Reuters
Atalanta sagde tak for besøget i Torino ved at vinde opgøret i Serie A med hele 7-0 lørdag aften.

Italienske Atalanta sørgede sent lørdag for at lammetæve Torino i den bedste italienske række.

Torino tog imod Atalanta i Serie A, og gæsterne var så flinke at vinde opgøret med hele 7-0.

Dermed ligger Atalanta på femtepladsen i rækken med 38 point ligesom AS Roma, der for en kamp færre indtager fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.

Atalanta indledte bombardementet efter 17 minutter, da Josip Ilicic sørgede for 1-0, og gæsterne var foran 3-0 efter første halvleg.

Efter pausen var Ilicic helt i hopla og på pletten igen i kampens 53. minut med et drømmemål.

Torino-keeper Salvatore Sirigu var gået for langt ud af sit mål, og det opdagede Ilicic, der trykkede af næsten fra midterlinjen og overrumplede målmanden.

Scoringen gav Ilicic blod på tanden, for minuttet senere fuldbyrdede han sit hattrick i kampen med scoringen til 5-0.

De to sidste mål blev begge scoret af Luis Muriel i slutfasen.

Det var Torinos andet liganederlag i træk og tiende nederlag i sæsonen. Klubben ligger nummer ti med 27 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce