Annonce
Sport

Atalanta-træner: Det er en sejr for hele Bergamo

Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix

Fra en position på sidstepladsen snuppede Atalanta en billet til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Atalanta tabte sine første tre gruppekampe i Champions League.

Men den lille italienske klub fra Bergamo, som er med i turneringen for første gang, sluttede godt af og snuppede en plads i ottendedelsfinalerne.

Onsdag vandt Atalanta 3-0 ude over Shakhtar Donetsk, og det var nok til at tage andenpladsen i gruppen efter Manchester City.

Atalanta-træner Gian Piero Gasperini er lykkelig over bedriften, men han kunne først nyde det hele ved 3-0-målet, der blev sat ind i overtiden af Robin Gosens.

- Jeg kunne ikke tro det før vores tredje mål. Vi har præsteret et fantastisk resultat, og vi er tilfredse - også for italiensk fodbold generelt.

- Denne sejr er for Bergamo. Den er fra spillerne til ledelsen og til fansene. Det er en sejr for hele byen, siger Gasperini ifølge Reuters.

Timothy Castagne og Mario Pasalic scorede de to første mål for Atalanta, som i det sidste kvarter havde fordel af at spille med en mand i overtal på grund af et rødt kort til ukrainerne.

Atalanta-anfører Alejandro Gomez er lykkelig over at kunne skrive et flot kapitel ind i Serie A-klubbens historiebog.

- Det er bare utroligt. Der er ingen ord for denne unikke sensation, som jeg føler, det er lige nu.

- Det vil altid være en del af fodboldhistorien og denne klubs historie. Jeg tror også, at alle, der var på stadion, vil huske dette meget længe, siger Gomez.

Han sætter nogle flere ord på, hvad det betyder at være spiller i Atalanta, som onsdag aften var uden en skadet Simon Kjær.

- Alle os spillere fra Atalanta kommer fra ydmyge steder. Ingen kan kaldes for verdensstjerner eller superstjerner.

- Vi præsterede dette resultat gennem hårdt arbejde og offervilje, mener Atalanta-anføreren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce