Annonce
Sport

Atlético er færdig i pokalturneringen efter choknederlag

Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
Leonesa fra Segunda Division B blev for stor en mundfuld for Atlético Madrid, der tabte efter forlængelse.

Det er magre tider i storklubben Atlético Madrid, der har svært ved at følge med i den spanske mesterskabskamp og nu også må vinke farvel til pokalturneringen.

Højest overraskende tabte Atlético 1-2 på udebane til Leonesa, der til daglig spiller i Segunda Division B på tredjehøjeste niveau i det spanske ligasystem.

Sergio Benito sørgede for chokresultatet med syv minutter igen af den forlængede spilletid.

Atlético blev fanget i et kontrastød, og defensiven var i uorden, da et blødt indlæg fra venstre side fik lov at sejle hele vejen på tværs af feltet til Benito, som hamrede bolden fladt i mål.

Det var ellers storfavoritterne, der havde taget 1-0-føringen efter lidt mere end en times spil.

Angel Correa stod pludselig fri på kanten af feltet og sendte bolden konsekvent i nettet.

Det tidligere så forsvarsstærke Atlético-hold ligner dog ikke sig selv i øjeblikket. I lørdags tabte Diego Simeones tropper til nedrykningstruede Eibar, og heller ikke mod Leonesa kunne man holde målet rent.

Syv minutter før tid skabte en høj bold panik i Atléticos felt, og efter et par tilfældigheder kunne Julen Castaneda sende kampen i forlænget spilletid med et brag af en helflugter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce