x
Annonce
Sport

Atleticos lynmål sørger for første stik mod Liverpool

Juan Medina/Reuters
Saúl Ñíguez scorede i det fjerde minut, da Atlético Madrid hjemme vandt 1-0 over Liverpool.

Atlético Madrid står med de bedste kort på hånden før returmødet med Liverpool i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Annonce

Det står klart, efter at den spanske storklub tirsdag aften vandt 1-0 på hjemmebane i det første opgør. Midtbanespilleren Saúl Ñíguez blev kampens eneste målscorer, da han kom på tavlen allerede efter fire minutter.

Med tanke på Atlético Madrids velorganiserede defensiv skal Liverpool oppe sig i returkampen, hvis sidste sæsons vinder af turneringen vil gøre sig håb om avancement.

Tirsdag var det småt med chancer til Jürgen Klopps mandskab, selv om Liverpool gradvist blev bedre, som kampen skred frem.

Premier Leagues suveræne tophold havde også vanskeligheder i den anden ende af banen, hvor hjemmeholdets i perioder uhyre aggressive pres enten skabte kontramuligheder eller fremtvang dumme beslutninger i Liverpool-defensiven.

Det var dog mest af alt en tilfældighed, der sørgede for opgørets eneste mål.

Et hjørnespark blev ikke afvist og ramte Liverpools Fabinho, så bolden tilfældigt trillede ned for fødderne af Saúl Ñíguez. Helt fri tæt under mål kunne han ikke undgå at give sit hold en drømmestart.

Målet gav Atlético Madrid endnu mere tro på en sejr. Det samme var tilfældet hos holdets larmende fans, der fejrede hver bolderobring og skudforsøg som en lille sejr.

Álvaro Morata havde den bedste mulighed for at gøre det til 2-0, men var ikke skarp nok.

Der er returkamp i Liverpool om tre uger. Her må Jürgen Klopp sætte sin lid til, at holdet ligesom i sidste sæson stepper op, når der er brug for det.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce