Annonce
Sport

Atletikstjerne sætter sin lid til ny russisk sportsminister

Matthew Childs/Reuters
Højdespringeren Maria Lasitskene håber på forandring under den nye russiske sportsminister, Oleg Matytsin.

Rusland har fået en ny sportsminister. Pavel Kolobkov er skiftet ud med Oleg Matytsin, og det indgyder håb hos atletikstjernen Maria Lasitskene.

Hun kritiserede Rusland, da det blev officielt, at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) besluttede at udelukke nationen fra internationale sportsbegivenheder som følge af fusk med dopingdata.

Nu håber hun på forandring.

- Jeg vil gerne tro på det. Jeg håber, at ændringerne vil hjælpe os og få indflydelse på Det Russiske Atletikforbund, for her befinder vi os virkelig et sørgeligt sted, siger den tredobbelte verdensmester i højdespring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kolobkov blev skiftet ud, da den russiske regering tidligere på måneden trak sig. Den nye sportsminister, Oleg Matytsin, er udpeget af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Matytsin kommer fra en stilling som præsident for Det Internationale Forbund for Universitetssport.

Ifølge AFP er også Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) og Ruslands Olympiske Komité positivt stemt over for den nye minister.

I december skrev Lasitskene i et åbent brev publiceret på sportsmediet championat.com, at hun vil vide, hvem der bliver straffet for den russiske dopingskandale samt det faktum, at hun ikke kan konkurrere under det russiske flag.

Rusland har erklæret sig uenig i Wadas karantæne, og Wada har derfor sendt sagen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Wada konstaterede i 2019, at Rusland havde manipuleret med data om russiske atleters dopingprøver fra et laboratorie i Moskva.

Maria Lasitskene har også ytret sig kritisk over for Det Russiske Atletikforbund (Rusaf), hvor Dmitry Shlyakhtin har trukket sig som præsident.

Men Lasitskene regner ikke med, at en ny præsident vil ændre det store i atletikforbundet.

- De personer, der gerne vil afløse Dmitry Shlyakhtin, stoler jeg ikke på.

- Mange af dem kommer fra Dmitry Shlyakhtins hold, og jeg tror ikke, det hjælper atleterne, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce