Annonce
Sport

Au revoir: Ulrika Toft Hansen drager til byernes by

Ulrika Toft Hansen forlader Team Esbjerg efter denne sæson. Hun håber at stå med endnu en pokal, når sæsonen er slut. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Den stærke svenske stregspiller forlader Team Esbjerg til sommer, men det sker med blødende hjerte.

30-årige Ulrika Toft Hansen har vel næsten aldrig spillet en bedre kamp i den røde Team Esbjerg-trøje, end hun gjorde den næstsidste dag i det gamle år.

Toft Hansen blev helt fortjent valgt som kampens spiller i finalekampen ved Final4-stævnet i Silkeborg. Hun scorede otte mål på otte forsøg og leverede en jætteindsats i forsvaret, da Team Esbjerg lammetævede København Håndbold med 31-20 og sikrede sig klubbens første pokaltitel nogensinde.

Men om nogle måneder er det slut. Ulrika Toft Hansen forlader nemlig Team Esbjerg efter den igangværende sæson.

- Det er med blødende hjerte og en stor klump i halsen, for jeg er superglad for at være i Esbjerg. Vi har et par meget dygtige trænere, og både stemningen og kammeratskabet på holdet er rigtig god. Så jo, jeg ville rigtig gerne være blevet, fortæller hun.

Ulrika Toft Hansen er gift med den danske landsholdsspiller Henrik Toft Hansen. Han forlader Flensburg-Handewitt til sommer og fortsætter karrieren sammen med Mikkel Hansen & Co. i Paris.

Og sådan en chance kan man vel dårligt sige nej til?

- Det er selvfølgelig rigtig stort, men vi har skullet have det hele til at gå op i en højere enhed, og nu håber vi, at vi finder lykken i Frankrig. Vi har også vores søn Oliver at tage hensyn til, siger Ulrika Toft Hansen, der tilbage i november fik præsenteret et udkast til en ny kontrakt af Team Esbjerg.

- Jeg synes ikke, at kontrakten var attraktiv nok. Det må jeg være ærlig og sige, men sådan er det jo nogle gange. Nu er jeg i en god dialog med Issy Paris, hvor jeg håber at kunne fortsætte karrieren, men jeg er vildt motiveret for at slutte godt af i Team Esbjerg. Det er klubben, hvor jeg føler mig hjemme.

Annonce

To perioder i Team Esbjerg

Ulrika Toft Hansen har spillet i Team Esbjerg i to perioder. Først fra 2010-12 og derefter fra 2015 og altså frem til sommer.

Og hun har haft og har stadig stor betydning for Team Esbjerg. Det siger cheftræner Jesper Jensen.

- "Ullis" har i den grad været med til at trække Team Esbjerg i den rigtige retning, så det er bestemt også hendes store fortjeneste, at vi nu er tilhører toppen af dansk håndbold, mener Jesper Jensen.

Team Esbjerg har to øvrige stregspillere i truppen. Tilbage i november indgik klubben en ny toårig aftale med Vilde Mortensen Ingstad, mens Rikke Zachariassen, der for kort tid siden blev mor for tredje gang, har kontraktudløb efter denne sæson.

Næste kamp for Team Esbjerg er førstkommende mandag kl. 18.30 i Blue Water Dokken mod Ajax København.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce