Annonce
Varde

Auditørkorpset går ind i mobbesagen på Hærens Sergentskole

Forsvarsministeriets Auditørkorps går nu også ind i den alvorlige mobbesag på Hærens Sergentskole i Varde. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Forsvarsministeriets Auditørkorps undersøger, om der skal indledes en militær strafferetssag mod en kaptajn på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

Varde: Mobbesagen på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne er så alvorlig, at Forsvarsministeriets Auditørkorps nu går ind i sagen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps vil i første omgang undersøge, om der er grundlag for at indlede en militær strafferetssag mod en kaptajn, der i sidste uge selv valgte at fratræde sig stilling som leder af skolesektionen på Hærens Sergentskole. Skolesektionen er et personalekontor med flere civilt ansatte.

Arbejdsforholdene var så dårlige for især de civilt ansatte, at Arbejdstilsynet den 3. oktober gav Hærens Sergentskole et strakspåbud. Det gør Arbejdstilsynet kun i meget alvorlige sager.

Sagen kort

  • Strakspåbuddet fra Arbejdsstyrelsen til Hærens Sergentskole på Varde Kaserne omfatter seks ansatte i skolesektionen og skolens ledelse og blev givet den 3. oktober. De civilt ansatte oplever blandt andet, at de militært ansatte mobber dem.
  • Især en person fra skolesektionen har ifølge Arbejdstilsynets rapport spillet civilt ansatte ud mod hinanden og bagtalt dem over for andre kolleger. Vedkommende omtales som manipulerende, nedladende og hård.
  • Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om der skal udstedes en bøde, eller om Hærens Sergentskole skal anmeldelse til politiet. Forsvarsministeriets Auditørkorps går nu også ind i sagen.

Risikerer også politianmeldelse

En civilt ansat er ifølge Arbejdstilsynet så hårdt ramt af mobberiet fra kaptajnen, at vedkommende ikke kan sove om natten, har ondt i maven og har let til gråd. En anden brød hulkende sammen ved det ene af to besøg fra Arbejdstilsynet.

Ord som usaglig kritik, nedgørelse, manipulation, trusler, bagtalelse, klikedannelse, ignorering og udelukkelse fra det sociale fællesskab kommer over læberne fra de civilt ansatte, når de fortæller om arbejdsklimaet.

Ud over en militær straffesag, så risikerer Hærens Sergentskole også at blive meldt til politiet af Arbejdstilsynet.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Debat

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce