Annonce
Varde

Auditørkorpset går ind i mobbesagen på Hærens Sergentskole

Forsvarsministeriets Auditørkorps går nu også ind i den alvorlige mobbesag på Hærens Sergentskole i Varde. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Forsvarsministeriets Auditørkorps undersøger, om der skal indledes en militær strafferetssag mod en kaptajn på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.
Annonce

Varde: Mobbesagen på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne er så alvorlig, at Forsvarsministeriets Auditørkorps nu går ind i sagen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps vil i første omgang undersøge, om der er grundlag for at indlede en militær strafferetssag mod en kaptajn, der i sidste uge selv valgte at fratræde sig stilling som leder af skolesektionen på Hærens Sergentskole. Skolesektionen er et personalekontor med flere civilt ansatte.

Arbejdsforholdene var så dårlige for især de civilt ansatte, at Arbejdstilsynet den 3. oktober gav Hærens Sergentskole et strakspåbud. Det gør Arbejdstilsynet kun i meget alvorlige sager.

Sagen kort

  • Strakspåbuddet fra Arbejdsstyrelsen til Hærens Sergentskole på Varde Kaserne omfatter seks ansatte i skolesektionen og skolens ledelse og blev givet den 3. oktober. De civilt ansatte oplever blandt andet, at de militært ansatte mobber dem.
  • Især en person fra skolesektionen har ifølge Arbejdstilsynets rapport spillet civilt ansatte ud mod hinanden og bagtalt dem over for andre kolleger. Vedkommende omtales som manipulerende, nedladende og hård.
  • Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om der skal udstedes en bøde, eller om Hærens Sergentskole skal anmeldelse til politiet. Forsvarsministeriets Auditørkorps går nu også ind i sagen.
Annonce

Risikerer også politianmeldelse

En civilt ansat er ifølge Arbejdstilsynet så hårdt ramt af mobberiet fra kaptajnen, at vedkommende ikke kan sove om natten, har ondt i maven og har let til gråd. En anden brød hulkende sammen ved det ene af to besøg fra Arbejdstilsynet.

Ord som usaglig kritik, nedgørelse, manipulation, trusler, bagtalelse, klikedannelse, ignorering og udelukkelse fra det sociale fællesskab kommer over læberne fra de civilt ansatte, når de fortæller om arbejdsklimaet.

Ud over en militær straffesag, så risikerer Hærens Sergentskole også at blive meldt til politiet af Arbejdstilsynet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Esbjerg

20 projekter fordelt over 73 km vandløb: Miljøminister får flere vandløbsønsker fra Esbjerg Kommune

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce