Annonce
Sønderborg

Augustenborg får driftsstøtte til byudvikling

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har besluttet, at det i Augustenborg bliver Hertugbyens Udviklingsforum, der modtager driftsstøtten på 100.000 kr. i år med en forventning om, at Udviklingsforummet inddrager andre foreninger i Augustenborg, Arkivfoto: Jacob Schultz
Som opfølgning på bystrategien for Augustenborg bidrager Sønderborg Kommune til og med 2024 med 100.000 kr. om året, så nogle af borgernes ideer i strategien kan realiseres.

Augustenborg: I byrådets budgetaftale for 2021-2024 er der afsat 100.000 kr. hvert år til samarbejdsfora i henholdsvis Broager og Augustenborg, så borgerne der kan arbejde videre med at realisere nogle af de udviklingsprojekter, som kom på bordet i forbindelse med arbejdet med bystrategierne de to steder.

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har besluttet, at det i Augustenborg bliver Hertugbyens Udviklingsforum, der modtager driftsstøtten på 100.000 kr. i år med en forventning om, at Udviklingsforummet inddrager andre foreninger i Augustenborg, når midlerne forvaltes og prioriteres.

- Det er meget spændende at følge de konkrete initiativer og den netværksdannelse, der både i Broager og Augustenborg er fulgt i kølvandet på arbejdet med bystrategierne. I Augustenborg er der etableret shelterplads og fuglespot, Kaninsøen er renset op, og der er udgivet en bog. Nu venter vi spændt på flere initiativer, når driftsstøtten sendes ud til Hertugbyens Udviklingsforum og i samarbejde med andre lokale aktører bliver til konkrete handlinger, siger udvalgets formand, Stephan Kleinschmidt (SP).

Af Hertugbyens Udviklingsforums hjemmeside fremgår, at planerne for 2021 rummer blandt andet etablering af Lillehavsstien, renovering af badehuse, opsætning af en stander med turistinfo på havnen og søsætning af en byguide-app.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce