Annonce
Navne

Auktion: Eventkokken lukkede med et brag

Eventkokken Thomas Lillerøj lukkede og slukkede med et stort fundraising-arrangement i Guldager Forsamlingshus, hvor flere hundrede var med online hjemme fra stuerne. Arkivfoto: Martin Ravn.
Næsten en kvart million kroner er på vej til forskning i sklerose fra Eventkokken i Guldager. Tanja og Thomas Lillerøj lukkede og slukkede med et brag af et event efter 15 år i Guldager Forsamlingshus.

Esbjerg: Efter 15 år bag roret i Guldager Forsamlingshus og Eventkokken blev det i weekenden tid til det allersidste spræl fra Tanja og Thomas Lillerøj, og det blev faktisk til meget mere end et lille et af slagsen.

Afskedseventet var en online fundraising med auktion af mestendels luksusvarer og -oplevelser, doneret af lokale virksomheder, og da aftenen var slut, var der kommet næsten en kvart million kroner i kassen.

- Det var simpelthen den absolut bedste og fedeste måde at slutte en epoke på. Intet mindre end en perfekt afsked, siger Thomas Lillerøj.

Annonce

Han lider selv af sklerose, og aftenens overskud gik netop til forskning i sygdommen.

Der var flere hundrede, der havde valgt at støtte afskedsarrangementet, hvor man kunne købe tapas, og hvor der udover auktionen også var musikalsk underholdning.

- Jeg plejer at være lidt af en tudeprins, men selv da Kirstine Bonde til sidst sang "Time to say Goodbye", lykkedes det mig at holde masken. Filmen var til gengæld lige ved at knække, da jeg fik overrakt et kunstværk af kunstneren Maud Boesen, en fuckfinger til sklerose, som nogle venner havde købt til mig, fortæller Thomas Lillerøj.

Store følelser

Og efter en aften med de store følelser i spil, kan Thomas Lillerøj se tilbage på det, som han kalder en forrygende rejse.


Det har været 15 hamrende fede år, og jeg synes, at vi med vores måde at gøre tingene på har fået sat Guldager Forsamlingshus og Eventkokken på landkortet.

Thomas Lillerøj.


- Det har været 15 hamrende fede år, og jeg synes, at vi med vores måde at gøre tingene på har fået sat Guldager Forsamlingshus og Eventkokken på landkortet. Vi har turdet at tænke utraditionelt og måske nogle gange lidt provokerende. Vi har solgt mere end bare en fest og et måltid. Vi har villet være personlige, og det er vi lykkedes med. Vi har haft rigtig mange gengangere, for eksempel par, der både har holdt bryllup og kobberbryllup hos os, fortæller Thomas Lillerøj.

Annonce

Svær beslutning

Men i februar traf parret den svære beslutning at sige tak for nu. Og det var ikke sklerosen, der var årsagen, men derimod corona.

- Det er ikke så guldrandet en forretning, at vi kan klare to år uden at holde fester på normal vis, og så valgte vi at sige stop, mens legen er god, mens vi stadig kan betale alle det, vi skylder, og komme herfra med skindet på næsen. Det værste var at skulle overbringe nyheden til mine to fantastiske kokke, men heldigvis har vi nu fået dem begge to videre i andre gode job, siger Thomas Lillerøj.

Og mens hans kone Tanja har fået nyt arbejde på Endrupholm, så ved han endnu ikke selv, hvad fremtiden bringer.

Annonce

Netværk

- Jeg har brugt min energi på at  komme godt i mål her, og nu skal jeg til at kigge mig om efter noget at lave. Det nemmeste for mig ville være at trække handicapkortet og få førtidspension, men det kommer ikke til at ske. Sklerosen gør, at jeg går skidt på venstre ben, men hovedet fejler ikke noget. Jeg har 35 års erfaring i branchen, men jeg er åben for nye ting, måske noget med salg eller rådgivning. Jeg tænker, at det er mit enorme netværk, der skal hjælpe mig videre, siger Thomas Lillerøj.

Og han har så småt vænnet sig til tanken om, at han ikke længere er Eventkokken.

- Det er helt sikkert vemodigt, men vi er glade for, at det var os selv, der traf beslutningen og ikke banken. Det har været et 24-7-job, hvor min telefon altid har været tændt. Og med den tid vi har lagt i det gennem årene, er det ikke en imponerende timeløn, jeg har hevet hjem. Måske har corona været et kald om, at det var tid til at prøve noget andet, funderer Thomas Lillerøj.

Eventkokken

Det er parret Tanja og Thomas Lillerøj på henholdsvis 49 og 48 år, der gennem de seneste 15 år har drevet eventkokken og forpagtet Guldager Forsamlingshus.

Ved det afsluttende fundraising-event kom det 230.000 kroner ind - pengene går til forskning i sklerose, som Thomas Lillerøj selv lider af.

Han var tidligere medejer af restaurant Den Røde okse.

Tanja og Thomas Lillerøj fik tæt på en kvart million kroner i kassen ved deres afsluttende fundraising-arrangement. Resultatet på de 215.000 kroner på skiltet endte med at blive 15.000 kroner højere. Privatfoto.
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Vejen

Lokalarkivets mand: Skrot det forslag

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Navne

50 år: Rektor fortsætter den gode udvikling

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Hal bliver spækket med 17 spritnye bilprojekter: - Jeg har mange sommerfugle i maven

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Sydjylland

Kun to ud af ti kommuner vækker corona-bekymring - men tre mennesker er døde med sygdommen

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Aabenraa

Hjørnets fremtid er på spil: Her er planen for lukket værtshus

Annonce