Annonce
Sport

Auktion med Magnussen-hjelm skal hjælpe efter skovbrande

Hamad I Mohammed/Reuters
Kevin Magnussens hjelm er blandt tingene på auktion, når Formel 1-organisationen vil støtte Australien.

Skovbrandene, som har hærget Australien, har givet store økonomisk tab, men fra flere sider i sportsverdenen har der været løfter om hjælp.

Nu er det så Formel 1-karavanen, som byder sig til med en økonomisk håndsrækning i form af en auktion.

Organisationen bag Formel 1 skriver på sin hjemmeside, at man igangsætter en auktion, hvor fans kan byde på blandt andet den hjelm, som danske Kevin Magnussen kommer til at køre med i Australiens grandprix, som indleder sæsonen midt i marts.

Derudover kan man blandt andet erhverve sig australske Daniel Ricciardos kørerhandsker og -sko og Max Verstappens kørerdragt.

Derudover kan man også købe sig til at møde verdensmester Lewis Hamilton samt andre prominente navne i Formel 1.

Det indsamlede beløb vil gå ubeskåret til Røde Kors i Australien, Country Fire Authority Victoria, Foundation for Rural and Regional Renewal og WWF Australia recovery fund.

Auktionerne på merchandise og produkter løber frem til 16. februar, mens auktionerne på oplevelser stopper 9. februar.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på f1.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce