Annonce
Varde

Kendt hus blev for lille til café-kæde: - Vi hjælper gerne de nye ejere, hvis de har brug for det

Nu er der mulighed for at overtage én af byens mest unikke adresser. Aunt Betty lukker, og folkene bag søger nye ejere. Foto: Martin Jørgensen
Én af byens populære caféer ved Torvet har valgt at sige farvel og tak til Varde.

30. maj 2013 var første åbningsdag for Aunt Betty i byens ældste hus, Sillasens Hus.

31. oktober 2021 bliver den sidste bagel så sendt hen over disken, da folkene bag Aunt Betty har valgt at lukke og slukke for caféen i Varde.

- Vores butik i Varde er en del af en kæde, og vores kunder skal have den samme kundeoplevelse - uanset hvor de kommer. I takt med, at vores øvrige caféer har fået et større og bredere sortiment, har vi vurderet, at Aunt Betty i Varde ikke længere kan følge med, og derfor har vi valgt at lukke stedet, siger indehaver Sten Bengtsen og tilføjer:

- Det er ikke, fordi vi er utilfredse med Varde og det at have café i byen. Vi vil bare gerne bevæge os i en anden retning. Men vi føler samtidig også en forpligtelse til at slutte ordentligt af. Derfor vil vi gerne hjælpe de nye ejere, hvis de har brug for det.

Nye ejere

Men hvem skal så overtage? Det spørgsmål kan Sten Bengtsen endnu ikke besvare. Der har været tre henvendelser, som ikke er mundet ud i en konkret dialog endnu.

Hvorfor vælger I ikke bare at stoppe kontrakten, sige farvel til Varde og fokusere på jeres caféer i Esbjerg?

- Det kommer ikke til at ske. Når vi finder nogle, der vil overtage driften, så bliver vi ved dem i et stykke tid. Ordentlighed er vigtigt for os, og vi har ikke lyst til bare at efterlade stedet, uden der er en ny plan med det.

Når vi finder nogle, der vil overtage driften, så bliver vi ved dem i et stykke tid. Ordentlighed er vigtigt for os, og vi har ikke lyst til bare at efterlade stedet, uden der er en ny plan med det.

Sten Bengtsen, ejer af Aunt Betty

Det bliver dog ikke bare den første og bedste, der får lov til at overtage nøglerne på matriklen. Visionerne skal passe til stedet og Varde.

- Det skal være de rigtige, der vil drive det, og vi kommer ikke til at sende det videre til folk, der vil starte et værtshus eksempelvis. Konceptet skal passe til byen og have et kundegrundlag, siger Sten Bengtsen, som fremhæver den unikke placering med udsigt ud over én af Vardes knudepunkter.

- Min personlige holdning er, at man bør holde fast i at have en salatbar. Det er en trend i samfundet, der er kommet for at blive. Så kunne man også sælge franske hotdogs, så der er lidt til børnene, der måske ikke vil spise salat. Hvis jeg havde caféen ville jeg ændre den i takt med årstiden, men nu må vi se, hvad det ender med, fortæller Sten Bengtsen.

Aunt Bettys strategi er at placere sine butikker i storcentre, og størrelsen af de forskellige caféer spiller også en stor rolle. Her er adressen ved Torvet 5 i Varde ikke stor nok. I stedet vil folkene bag fokusere på caféerne i Broen Shopping og Esbjerg Storcenter.

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København