Annonce
Sport

Austin klar til rigtigt comeback

Rodolph Austin spillede hele kampen i Pandrup onsdag eftermiddag og forventes at overtage pladsen i midterforsvaret fra den karantæneramte Agus Garcia på søndag. Foto: Lars Juul

Tidligere anfører naturligt valg som afløser for Agus Garcia. Yuri Yakovenko udgik af fredagens træning med knæproblemer. EfB-træner John Lammers har kæmpe respekt for AGF.

Beslutningen er officielt ikke truffet endnu, men det synes helt sikkert, at Rodolph Austin søndag kan se frem til det, man kunne kalde et rigtigt comeback på EfB's førstehold.

Den 33-årige jamaicaner, der blev alvorligt knæskadet i en kamp mod Vendsyssel i marts, har spillet to pokalkampe i de seneste uger, men søndag står han klar til at generobre sin plads i midterforsvaret for alvor, når Agus Garcia afsoner den ene af sine to karantænedage efter det røde kort mod Vejle.

- Det er den logiske løsning at lade Austin spille, men vi kan også bruge Jeppe Brinch i midterforsvaret og Nikolaj Hagelskjær som højre back. Austins knæ har reageret fint på belastningen fra kampen i onsdags, men vi tager først en beslutning lørdag, siger EfB-træner John Lammers, der fredag måtte se sit førstevalg i angrebet, Yuri Yakovenko, forlade træningen med noget, der mindede om knæproblemer. Også hans deltagelse i kampen mod AGF afgøres lørdag.

John Lammers er desuden i tvivl om én anden position på holdet. I højre side af midtbanen bliver det enten Mark Brink eller Adnane Tighadouini, der starter på banen.

- Adnane er ikke 100 procent klar, men derfor kan det godt være, at han spiller fra start. Det vurderer vi efter lørdagens træning, siger John Lammers.

Annonce

Det første mål er vigtigt

Ligesom han udviste stor respekt for OB inden den seneste hjemmekamp, har han også masser af roser til det AGF-hold, der kommer til Esbjerg søndag. Et AGF-hold, der efter en henholdende offensiv start på sæsonen i de seneste to superligakampe har scoret fem gange og senest viste imponerende effektivitet i 3-2-sejren over Brøndby.

- Det er virkelig et hold, der kan spille fodbold. I Mustapha Bundu, Jakob Ankersen og Tobias Sana har de nogle offensive profiler, vi skal være meget opmærksomme på. Det er et hold med god energi, og det er et hold, der bruger pladsen, hvis man ikke står godt i sin organisation. Det skal vi gøre, det er meget vigtigt mod AGF, siger John Lammers, der naturligt nok vurderer, at kampens første mål bliver ekstremt vigtigt.

- Jeg synes faktisk, at vi viste en god reaktion og skabte chancer, da vi kom bagud i Vejle, så det er ikke sådan, at vi helt sikkert har tabt, hvis vi kommer bagud. Men vi har flere gange vist, at vi kan forsvare en føring, så selvfølgelig vil det være en stor fordel os at komme foran. Også mod AGF, siger John Lammers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce