Annonce
Sport

Australian Open indfører grænse for luftforurening

Stringer/Reuters
Kampe i Australian Open kan blive afbrudt, hvis kvaliteten af luften i Melbourne forringes.

Luften i Melbourne har været et af de helt store samtaleemner frem mod tennisturneringen Australian Open.

Hovedturneringen begynder mandag, men i ugen op til har der været kvalifikationskampe og træninger, hvor spillere har klaget over dårlig luftkvalitet som følge af røg fra naturbrande.

Nu tager Australian Open konsekvensen og indfører en grænse for, hvor dårlig luftkvaliteten må være under kampene.

En skala med fem trin er blevet introduceret. Er der så mange partikler i luften, at det svarer til fem på skalaen, stoppes spillet med det samme.

Hvis målestationerne i Melbourne Park registrerer nok partikler til, at det svarer til fire på skalaen, skal lægestaben sammen med dommeren beslutte, om en kamp skal fortsætte.

Tidligere i denne uge oplyste den amerikanske rumorganisation Nasa, at røgen fra de mange naturbrande, som har afbrændt millioner af hektar land, er så kraftig, at den forventes at tage en hel runde om kloden, før den vender tilbage til Australien fra vestlig retning.

Kvalifikationsspilleren Dalila Jakupovic fra Slovenien opgav tidligere på ugen at fortsætte en kamp efter et hosteanfald, og flere spillere måtte ifølge den britiske tennisspiller Liam Broady tage astmamedicin for at håndtere den dårlige luft.

Luftforureningen fik onsdag formiddag lokal tid arrangørerne af Australian Open til at aflyse al træning, men siden er kvaliteten af luften blevet bedre.

Flere af de store tennisstjerner blev spurgt til situationen under lørdagens pressemøder. Ifølge Roger Federer har kommunikationen ikke været god nok fra arrangørernes side.

- Kommunikation fra turneringen til folket, medierne, fansene og spillerne er nøglen, for du hører, at det ikke er sikkert at være udenfor, at man skal holde kæledyr indendørs og lukke vinduerne, siger schweizeren.

Chefen for Australian Open, Craig Tiley, forstår frustrationen blandt spillerne.

- Jeg tror, at luftkvalitet i sport og tennis er et emne, vi kommer til at drøfte mere i fremtiden, siger han.

- Vi forstår helt klart vreden. Vi har inviteret spillerne til at komme forbi og tale med os når som helst.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce