Annonce
Udland

Australien vil sætte borgere fra Wuhan i karantæne på asylø

Stringer/Australia/Reuters
Evakuerede australiere fra virusramt by i Kina skal 14 dage i karantæne på Juleøen, siger premierminister.

Australien planlægger at evakuere borgere fra et virusramt område i Kina og sætte dem i karantæne på en ø, der normalt huser asylansøgere.

Det fremgår af et forslag fra premierminister Scott Morrison onsdag.

Scott Morrison siger, at "sårbare" australiere, herunder børn og ældre, der befinder sig i den kinesiske by Wuhan og den omkringliggende Hubei-provins, først og fremmest vil blive hentet hjem.

Ifølge de australske myndigheder befinder der sig omkring 600 australiere i området, som er lukket ned i et forsøg på at stoppe spredningen af det dødelige coronavirus.

- Tidsrammen er meget snæver, så vi forsøger at arbejde hurtigt for at sikre, at vi kan sammensætte denne plan og denne operation, siger Scott Morrison til journalister i Canberra.

- Jeg vil godt understrege, at det her kommer til at foregå på følgende måde: Sidst ind, først ud, siger han.

Ifølge premierministeren vil de evakuerede australiere blive sat i karantæne i 14 dage på Juleøen i Det Indiske Ocean.

Juleøen er berygtet for sin asyllejr, som bliver brugt til at tilbageholde asylansøgere, som forsøger at nå Australien i båd.

- Forsvarsstyrkerne har fået til opgave at undersøge faciliteterne og yde den logistiske støtte og anden støtte, der måtte være nødvendig, for at sikre operationen på Juleøen, siger Scott Morrison.

Premierministeren afviser at sætte tal på, hvor mange australiere som vil blive hentet ud af Wuhan.

- Vi kan ikke garantere, at denne operation vil lykkes, siger han.

Japan og USA har allerede evakueret hundredvis af statsborgere fra Wuhan.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der i alt 18 danskere i Hubei- provinsen, og af dem ønsker syv at blive evakueret. Hvordan de præcis skal hentes hjem, er dog ikke helt sikkert.

Coronavirusset har hidtil dræbt mindst 132 mennesker i Kina.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce