Annonce
Sport

Australsk delstat vil søge om OL i 2032

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Queensland vil have OL til den australske delstat i 2032, men planerne skal godkendes af Australiens regering.
Annonce

Den australske delstat Queensland har mandag underskrevet en plan om, at den vil søge om at blive tildelt værtskabet for sommer-OL i 2032.

Det skriver den australske tv-station ABC News.

Premierminister i Queensland Annastacia Palaszczuk siger til tv-stationen, at planerne nu bliver præsenteret for den australske regering, der skal godkende dem, inden buddet officielt kan blive indsendt.

- Først og fremmest handler det om stolthed i vores stat. Det vil placere os tydeligt på verdenskortet, men det handler også om de fordele, det vil give de kommende generationer.

- Vi har evnerne til at gøre det, hvis vi får det hele på plads, siger hun i en udtalelse ifølge ABC News.

Allerede tidligere i år lovede Australiens premierminister, Scott Morrison, ifølge nyhedsbureauet Reuters sin støtte, hvis delstaten ville søge om OL-værtskabet.

Indonesien indleverede allerede i februar sin ansøgning om at få OL til landet om 13 år. Også Indien har udtrykt interesse for at arrangere sommerlegene.

Syd- og Nordkorea har også tidligere luftet planer om en fælles ansøgning til sommer-OL 2032, men de sydkoreanske myndigheder oplyste i maj i år, at der ikke er blevet arbejdet videre på projektet.

/ritzau/

Læs nyheden på ABC News
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce