Annonce
Sport

Australsk delstat vil søge om OL i 2032

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Queensland vil have OL til den australske delstat i 2032, men planerne skal godkendes af Australiens regering.

Den australske delstat Queensland har mandag underskrevet en plan om, at den vil søge om at blive tildelt værtskabet for sommer-OL i 2032.

Det skriver den australske tv-station ABC News.

Premierminister i Queensland Annastacia Palaszczuk siger til tv-stationen, at planerne nu bliver præsenteret for den australske regering, der skal godkende dem, inden buddet officielt kan blive indsendt.

- Først og fremmest handler det om stolthed i vores stat. Det vil placere os tydeligt på verdenskortet, men det handler også om de fordele, det vil give de kommende generationer.

- Vi har evnerne til at gøre det, hvis vi får det hele på plads, siger hun i en udtalelse ifølge ABC News.

Allerede tidligere i år lovede Australiens premierminister, Scott Morrison, ifølge nyhedsbureauet Reuters sin støtte, hvis delstaten ville søge om OL-værtskabet.

Indonesien indleverede allerede i februar sin ansøgning om at få OL til landet om 13 år. Også Indien har udtrykt interesse for at arrangere sommerlegene.

Syd- og Nordkorea har også tidligere luftet planer om en fælles ansøgning til sommer-OL 2032, men de sydkoreanske myndigheder oplyste i maj i år, at der ikke er blevet arbejdet videre på projektet.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på ABC News
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];