Annonce
Sport

Australsk sprinter bliver diskvalificeret efter sejr

Caleb Ewan skiftede forud for denne sæson Mitchelton-Scott ud med Lotto Soudal. (Arkivfoto)

Caleb Ewan troede, han havde vundet 5. etape af Tour Down Under, før han blev diskvalificeret af løbsledelsen.

Lotto Soudal-sprinteren Caleb Ewan var hurtigste mand på 5. etape af det australske løb Tour Down Under.

Men australieren brugte ulovlige metoder på sin vej mod sejren, mente løbsledelsen, som efter etapen diskvalificerede Ewan.

- Jeg positionerede mig selv godt, sagde Ewan, før han hørte om diskvalifikationen.

- Jeg ville lægge mig på Elia Vivianis hjul i spurten, men jeg var en cykellængde bag ham og vidste, at jeg skulle starte tidligt og bruge den lille bakke som affyringsrampe, sagde han.

I stedet gik sejren til UAE-rytteren Jasper Philipsen, som trillede i mål bag Caleb Ewan.

Den tidligere verdensmester Peter Sagan (Bora) og Jumbo-Vismas Danny van Poppel blev rykket op på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Quick-Steps Elia Viviani blev ført ind på opløbsstrækningen af Michael Mørkøv, men italieneren formåede ikke at blande sig i kampen om topplaceringer.

Han blev overhalet af en håndfuld ryttere på de sidste meter, og af dem var Caleb Ewan hurtigst i sin karakteristiske og aerodynamiske sprinterstil.

Billeder afslørede efter etapen, at Ewan stødte Philipsen væk med hovedet for at bringe sig i god position, og den forseelse kunne løbsledelsen ikke sidde overhørig.

Løbets førende rytter er fortsat Patrick Bevin (CCC). Men Bevin var i store problemer, da han styrtede ti kilometer fra målstregen.

Blodig og forslået kæmpede han sig tilbage til feltet og blev noteret for samme tid som løbets øvrige favoritter.

Det er dog endnu uklart, om han er frisk nok til at stille til start på sidste etape, der køres søndag. Den slutter på den stejle stigning Willunga Hill.

Bevin blev kørt på hospitalet efter etapen til yderligere undersøgelser.

Sydafrikaneren Daryl Impey (Mitchelton-Scott) er på andenpladsen, mens Luis León Sanchez (Astana) samlet er løbets nummer tre.

Dimension-Datas Michael Valgren er bedst placerede dansker på 29.-pladsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce