Annonce
Sport

Australsk tennisrebel tvinger Nadal ud i fire sæt

Kim Hong-Ji/Reuters
Rafael Nadal blev tvunget ud i to tiebreaks, da han spillede sig videre til kvartfinalen ved Australian Open.

Den spanske verdensetter i tennis, Rafael Nadal, blev presset ud i to tiebreaks, da han mandag eftermiddag dansk tid spillede sig videre ved Australian Open.

Spanieren skulle bruge fire sæt for at besejre den australske tennisrebel Nick Kyrgios med cifrene 6-3, 3-6, 7-6, 7-6.

Det tog tre timer og 42 minutter for spanieren at spille sig videre til kvartfinalen, hvor han møder verdens nummer fem, Dominic Thiem, fra Østrig.

I mandagens kamp tabte Nadal for første gang et sæt i dette års Australian Open. Efter kampen var spanieren glad for sejren i det jævnbyrdige opgør.

- Det blev en svær kamp. Man er aldrig helt i kontrol mod Nick. Han spillede godt, men jeg spillede vældig godt i fjerde sæt.

- Han er måske det største talent, der er derude. Han skal forsætte med det positive spil, han spiller, siger Nadal umiddelbart efter kampen ifølge nyhedsbureauet NTB.

Nadal kom godt fra start mod verdens nummer 26 og sikrede sig første sæt, inden han i andet sæt kom i problemer og tabte med 3-6.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad og havde undervejs flere lange og tætte dueller. Sættet blev derfor afgjort i tiebreak. Her fulgtes de to spilles igen ad til 6-6, inden Nadal med to point i streg sikrede sig sættet.

Denne historie gentog sig i fjerde sæt, hvor Kyrgios igen tvang Nadal ud i tiebreak, men igen viste spanieren sig at være stærkest.

Det er 12. gang, at Nadal er klar til kvartfinalen i turneringen, som han vandt i 2009.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce