Annonce
Sport

Australsk verdensetter er årets kvindelige tennisspiller

Usa Today Uspw/Ritzau Scanpix
Ashleigh Barty er blevet kåret til årets spiller af WTA. Bianca Andreescu og Belinda Bencic hædres også.

Den australske tennisspiller Ashleigh Barty er blevet kåret til årets spiller af det kvindelige tennisforbund, WTA.

Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Barty vinder titlen, efter at hun i år triumferede i French Open og sæsonfinalen, WTA Finals.

Den 23-årige australier droppede i 2014 tennis for at spille cricket, før hun vendte tilbage til tennis i 2016. Hun er den første australier til at vinde French Open siden Margaret Court i 1973.

Barty spillede sig i år op på førstepladsen på verdensranglisten, hvor hun også slutter året, og hun er den første australske kvinde til at toppe listen siden Evonne Goolagong Cawley i 1976.

Hun har vundet 57 kampe i år, og det er flere end nogen anden spiller.

Bianca Andreescu modtog titlen som årets nye talent, efter at den 19-årige canadier vandt US Open i år og blev den første canadier til at vinde en grand slam-titel i single.

Schweizeren Belinda Bencic blev kåret til årets comeback, efter at hun kæmpede sig vej tilbage i top-10 på verdensranglisten.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på WTA''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];