Annonce
Læserbrev

Autocamperplads = Campingplads

Læserbrev: Loven er klar omkring en udlejningstilladelse, som der kræves for at drive campingplads i Danmark - og den skelner ikke mellem autocampere, telte, campingvogne og så videre. Så hvorfor, til en start, ikke kalde pladsen ved det rigtige navn, nemlig en campingplads. For det er det, som der bliver søgt om.

Hvis vi i kommunen får endnu en campingplads (autocamperplads), så bliver konsekvensen uden tvivl en ringere service fra de eksisterende campingpladser/autocamperpladser. Synergieffekten kan kun betegnes som negativ.

Ser man i dag på tal fra branchen, samt Danmarks Statistik, så har Danmark i dag 110 campingpladser for meget.

Hvis man i fremtiden skal bevare kvaliteten, og den høje service vi har i kommunen, så er opskriften ikke flere anlæg, men derimod færre.

Jeg håber, at vores politikere vil lytte til alle os, der arbejder i branchen, og i stedet vil fokusere på at hjælpe de eksisterende anlæg i kommunen, frem for at bygge flere anlæg. Turisterne er der simpelthen ikke.

Husk på dette: Når først udlejningstilladelsen er i hus, kan ingen nægte de nye ejere at gøre akkurat som de ønsker. Så har Skærbæk - endnu - en campingplads, denne gang midt i byen. Samtidig mister området herlighedsværdi, og huspriserne falder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce