Annonce
Team Esbjerg

Av min ryg: Team Esbjerg-profil må vinke farvel til VM-slutrunde

Vilde Mortensen Ingstad er en af Team Esbjergs absolutte nøglespillere. Der bliver imidlertid ikke nogen VM-slutrunde for den stærke norske stregspiller i denne omgang. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vilde Mortensen Ingstad har gennem længere tid haft problemer ryggen, og det betyder, at hun misser VM-slutrunden i december i Japan.

Hun havde helt sikkert været på landstræner Thorir Hergeirssons VM-liste til mesterskabet i Japan i næste måned, men nu må Team Esbjergs Vilde Mortensen Ingstad nøjes med at følge slutrunden på afstand, og Norge må klare sig uden den stærke stregspiller.

En drilsk ryg har gennem et stykke tid plaget den 24-årige Team Esbjerg-profil, der naturligvis er rigtig træt af, at hun ikke kan rejse afsted sammen med holdkammeraterne Sanna Solberg, Marit Røsberg Jacobsen og Kristine Breistøl.

- Det er træls. Ingen tvivl om det, men nu er beslutningen taget. Der har været en rigtig god dialog omkring det, så der er ingen drama i det overhovedet, fortæller Vilde Mortensen Ingstad.

- Min ryg har brug for ro og behandling, og derfor vil den blive for hårdt belastet, hvis jeg skulle spille VM. Det er jo rigtig mange kampe på kort tid. Jeg er 24 år, og jeg har da planer om at skulle håndbold mange år endnu.

Til sommer får Vilde Mortensen Ingstad så til gengæld måske chancen for at komme til OL.

- Det er også derfor, at det bliver godt med en pause om kort tid. Jeg vil forsøge at stå så stærkt som muligt, når OL-truppen skal udtages.

Annonce

Optakt

Håndbold, ligaen kvinder

Onsdag 18.30: Silkeborg-Voel - Team Esbjerg

Truppen

Clara Monti Danielsson er tilbage i truppen.

JV tipper: 24-27

Klar til at spille

Team Esbjerg har endnu fire kampe før VM-pausen. Det er to ligakampe og to kampe i Champions League, og de kampe er Ingstad indstillet på at skulle spille. Hun bider smerterne i sig, som hun nu har gjort i et stykke tid.

- Ja, jeg er klar til at spille. Nu skal vi meget gerne have sluttet rigtig godt af.

Onsdag skal Vilde Mortensen Ingstad og holdkammeraterne forsøge at hente den 12. ligasejr i træk, når det gælder Silkeborg-Voel, der er femmer i ligaen, på udebane. Kampen kommer få døgn efter en udmarvende Champions League-rejse til Rusland - og cheftræner Jesper Jensen erkender da også, at hans hold næppe vil kunne være der 100 procent rent fysisk.

- Men vi satser på, at det går alligevel. Det er en mental prøvelse for os, men den tager vi gerne. Jeg satser på, at vi har så meget kvalitet, at vi er i stand til at tage op og vinde kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce