Annonce
Team Esbjerg

Av min ryg: Team Esbjerg-profil må vinke farvel til VM-slutrunde

Vilde Mortensen Ingstad er en af Team Esbjergs absolutte nøglespillere. Der bliver imidlertid ikke nogen VM-slutrunde for den stærke norske stregspiller i denne omgang. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vilde Mortensen Ingstad har gennem længere tid haft problemer ryggen, og det betyder, at hun misser VM-slutrunden i december i Japan.

Hun havde helt sikkert været på landstræner Thorir Hergeirssons VM-liste til mesterskabet i Japan i næste måned, men nu må Team Esbjergs Vilde Mortensen Ingstad nøjes med at følge slutrunden på afstand, og Norge må klare sig uden den stærke stregspiller.

En drilsk ryg har gennem et stykke tid plaget den 24-årige Team Esbjerg-profil, der naturligvis er rigtig træt af, at hun ikke kan rejse afsted sammen med holdkammeraterne Sanna Solberg, Marit Røsberg Jacobsen og Kristine Breistøl.

- Det er træls. Ingen tvivl om det, men nu er beslutningen taget. Der har været en rigtig god dialog omkring det, så der er ingen drama i det overhovedet, fortæller Vilde Mortensen Ingstad.

- Min ryg har brug for ro og behandling, og derfor vil den blive for hårdt belastet, hvis jeg skulle spille VM. Det er jo rigtig mange kampe på kort tid. Jeg er 24 år, og jeg har da planer om at skulle håndbold mange år endnu.

Til sommer får Vilde Mortensen Ingstad så til gengæld måske chancen for at komme til OL.

- Det er også derfor, at det bliver godt med en pause om kort tid. Jeg vil forsøge at stå så stærkt som muligt, når OL-truppen skal udtages.

Annonce

Optakt

Håndbold, ligaen kvinder

Onsdag 18.30: Silkeborg-Voel - Team Esbjerg

Truppen

Clara Monti Danielsson er tilbage i truppen.

JV tipper: 24-27

Klar til at spille

Team Esbjerg har endnu fire kampe før VM-pausen. Det er to ligakampe og to kampe i Champions League, og de kampe er Ingstad indstillet på at skulle spille. Hun bider smerterne i sig, som hun nu har gjort i et stykke tid.

- Ja, jeg er klar til at spille. Nu skal vi meget gerne have sluttet rigtig godt af.

Onsdag skal Vilde Mortensen Ingstad og holdkammeraterne forsøge at hente den 12. ligasejr i træk, når det gælder Silkeborg-Voel, der er femmer i ligaen, på udebane. Kampen kommer få døgn efter en udmarvende Champions League-rejse til Rusland - og cheftræner Jesper Jensen erkender da også, at hans hold næppe vil kunne være der 100 procent rent fysisk.

- Men vi satser på, at det går alligevel. Det er en mental prøvelse for os, men den tager vi gerne. Jeg satser på, at vi har så meget kvalitet, at vi er i stand til at tage op og vinde kampen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce