Annonce
Tønder

AV: Så blev det tid til et nyt kørekort - og en bøde

Arkivfoto: Michael Nørgaard

Selvom det er søndag, så er det ikke alle, der kan finde ud af at "komme hviledagen i hu". Der er jo dem, der er på arbejde - som Færdselspolitiet - og så for eksempel dem, som de skal fange. Fartsynderne.

Og de slappede i hvert fald ikke af i speeder-foden i dag, da Færdselspolitiet var på besøg på Rømøvej ved Skærbæk. 72 bilister blev blitzet, syv af dem får et klip, og så var der en enkelt, der kørte så stærkt, at vedkommende nu skal op til en ny køreprøve og en ny teoriprøve. Bliver prøverne ikke bestået inden en vis dato, så har personen ikke længere lov til at sidde bag rattet i en bil. Farten sneg sig op på 141 kilometer i timen, hvor det kun er tilladt at køre 80 km/t.

Færdselspolitiet var også tidligere i dag på besøg på Grindstedvej nær Hovborg i Vejen Kommune. Her blev det "kun" til 49 sager og et enkelt klip i et enkelt kørekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce