Annonce
Udland

Avis dokumenterer 16.241 urigtige påstande fra Trump

Jonathan Ernst/Reuters
Antallet af urigtige eller vildledende påstande fra Trump er taget til, skriver The Washington Post.

Præsident Donald Trump har i løbet af sine tre første år som præsident fremsat 16.241 urigtige eller vildledende påstande, skriver Washington Post.

Avisen har faktatjekket hver eneste offentlig udtalelse, som Donald Trump har fremsat, siden han flyttede ind i Det Hvide Hus i januar 2017. Avisen konkluderer, at præsidenten har et meget afslappet forhold til sandheden.

Washington Post har oprettet sin egen database til registreringer og faktatjek af præsidentens mange udtalelser, og avisen konstaterer, at der kommer stadigt flere urigtige påstande fra præsidentens mund og Twitter-konto.

Mens Trump ifølge avisen i sit første år som præsident i gennemsnit fremsatte 5,9 urigtige eller vildledende påstande dagligt, så var antallet i det andet næsten tredoblet til 16,5 dagligt.

I det tredje år - i 2019 - blev Trump ifølge avisen endnu mindre til at stole på og kom med hele 8155 urigtige eller vildledende udsagn - flere end i de to første år tilsammen.

16.241 urigtige eller vildledende udtalelser på 1095 dage svarer til omkring 22 hver dag.

De seneste fire måneder er antallet øget kraftigt, og over 1000 urigtige eller vildledende påstande har drejet sig om Trumps angivelige forsøg på at presse Ukraine til at finde belastende materiale om den tidligere vicepræsident Joe Biden.

Den 77-årige Biden er favorit til at blive Demokraternes kandidat ved valget i november.

Washington Post siger, at avisens udarbejdede oversigt viser, at Trump ofte bluffer om amerikansk økonomi - uden at vide det eller med vilje.

257 gange, siden han flyttede ind i Det Hvide Hus, har han hævdet, at amerikansk økonomi under hans ledelse har udviklet sig til "den bedste i historien".

- Men uanset hvordan man måler økonomien, så gik det bedre både under de tidligere præsidenter Ulysses S. Grant, Dwight D. Eisenhower, Lyndon B. Johnson og Bill Clinton, skriver Washington Post.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce