Annonce
Udland

Avis: Briter risikerer at skulle i karantæne ved hjemkomst

Storbritannien ventes at indføre krav om ti dages karantæne for briter, der returnerer fra højrisikolande.

Britiske statsborgere, der vender tilbage fra udlandet, risikerer at skulle i hotelkarantæne i en begrænset periode efter hjemkomsten.

Det ventes den britiske regering at meddele onsdag, skriver avisen The Times ifølge Reuters.

Karantænekravet vil omfatte briter, der returnerer fra 30 lande, der i forvejen er omfattet af et britisk rejseforbud på grund af høje smittetal eller fremkomst af nye virusvarianter.

Deriblandt er en del lande i Sydamerika samt blandt andet Portugal, Kenya, Nigeria og Sydafrika.

Ifølge Daily Mail vil De Forenede Arabiske Emirater og dermed Dubai også optræde på listen.

Dubai er under nedlukningen i Storbritannien blevet et yndet tilflugtsmål for især kendisser, realitystjerner og influencere fra de sociale medier.

Mandag kom det frem, at antallet af private flyafgange fra Storbritannien til Dubai i slutningen af sidste år var 78 procent højere sammenlignet med 2019.

Når personer vender tilbage fra et af landene på listen, vil de skulle isolere sig i ti dage på et hotel nær en lufthavn. Kilder i regeringen oplyser til Daily Mail, at personerne selv må betale for deres hotelophold.

Ifølge The Times har den britiske indenrigsminister, Priti Patel, ønsket en midlertidig lukning af grænserne for at forhindre potentielt vaccine-resistente virusvarianter i at komme ind i landet. Men det har premierminister Boris Johnson afvist.

I stedet vil Johnson indføre tvungen hotelkarantæne for visse indrejsende.

Cheferne for en række flyselskaber inklusive British Airways, Virgin Atlantic og easyJet er utilfredse med udsigten til tvungen karantæne for nogle eller samtlige indrejsende.

Selskaberne opfordrer regeringen til at komme luftfarts- og rejsebranchen til undsætning med en hjælpepakke.

- Tiltag bør være baseret på beviser, og vi har ikke set overbevisende videnskabelige beviser for, at det er nødvendigt at indføre en politik om karantæner i hoteller oveni de tiltag, der blev indført for ganske nylig, skriver flyselskaberne i et brev til Boris Johnson.

De anmoder premierministeren om at indkalde til et møde for at drøfte situationen.

Storbritannien passerede tirsdag som det første land i Europa 100.000 coronarelaterede dødsfald.

I begyndelsen af januar indførte England den mest omfattende nedlukning i landet siden marts sidste år. Wales og Skotland har også skærpet restriktionerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce