Annonce
Udland

Avis: Tidligere sikkerhedsrådgiver vil vidne mod Trump

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix
Folk omkring John Bolton bekræfter, at han vil vidne i Ukraine-sag. Men vil have domstols ord for, at han kan.

Præsident Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton er villig til at trodse Det Hvide Hus og møde op i Repræsentanternes Hus for at vidne i det kompleks, der kan føre til en rigsretssag mod Trump.

Det siger folk med kendskab til hans synspunkt. Det skriver avisen Washington Post.

Men først når han kender udfaldet af, hvordan en domstol vurderer magtforholdet mellem Kongressen og Det Hvide Hus. Det er en sag, som meget vel kan ende i højesteret og først finde en afgørelse til næste år.

Bolton var torsdag blevet bedt om at møde op ved efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus. Men han dukkede ikke op.

Det gjorde derimod en rådgiver for vicepræsident Mike Pence, Jennifer Williams. Hun udtalte sig for lukkede døre. Lovgiverne ønsker at vide, hvor meget Pence kendte til Ukraine-sagen.

Det er tidligere blevet rapporteret, at Bolton var meget oprevet over, at regeringen forsøgte at lægge pres på Ukraine. At militær bistand og anden hjælp til cirka 400 millioner dollar blev standset for at få få Ukraine til at finde snavs om demokraten Joe Biden.

En person, der er bekendt med forløbet, siger, at Boltons videnudsagn vil "skade" Trump.

Bolton trak sig tilbage fra sin post i september. Fyret ifølge Trump.

Flere amerikanske diplomater, herunder en tidligere og en for øjeblikket fungerende ambassadør i Ukraine, har fortalt, at regeringen forsøgte at presse den ukrainske regering til at finde belastende materiale om Joe Biden og hans søn, Hunter.

Hunter Biden fik i 2015 fik en bestyrelsespost i det ukrainske gasselskab Burisma. Mens Joe Biden Biden var vicepræsident.

Biden forsøger at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020, hvor Trump søger genvalg.

Bolton ventes - hvis han ender med at møde op i Kongressen - at ville bekræfte de tidligere vidners udsagn over for Repræsentanternes Hus, skriver Washington Post.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce