Annonce
Sport

Axelsen føler sig tilbage efter avancement i Denmark Open

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kvartfinalepladsen betyder meget for Viktor Axelsen, der har siddet ude med en skade det meste af året.

Det havde kæmpestor betydning for Viktor Axelsen at vinde i anden runde i Denmark Open og blive klar til kvartfinalen.

Det siger den danske herresinglespiller efter kampen torsdag aften, hvor han slog Khosit Phetpradab fra Thailand i to sæt.

- Det var en rigtig god sejr for mig som betyder mere, end man måske lige skulle regne med, siger Axelsen, der har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade.

- Det har været en lidt hård periode, og det er et stykke tid siden, jeg har spillet, som jeg gjorde i dag, og har sat to kampe sammen i en turnering, så det er jeg glad for, siger han.

Onsdag vandt han sin førsterundekamp ligeledes i to sæt, og Axelsen har generelt en god fornemmelse i kroppen.

- Jeg synes, jeg er godt på vej tilbage. Jeg spiller bedre og bedre og bevæger mig bedre og bedre, så det er kun positivt, siger han.

I torsdagens kamp var der klasseforskel, og thailænderen havde ikke mange chancer mod den tidligere verdensmester.

- Jeg prøvede at gå aggressivt til tingene og prøvede at sætte mig på modstanderen, og det lykkedes i store dele af kampen. Jeg havde en lille krise i andet sæt, men formåede at løse det, så det er jeg tilfreds med, siger Axelsen.

I kvartfinalen fredag venter landsmanden Anders Antonsen, der torsdag blev kvartfinaleklar efter sejr i to sæt over thailænderen Kantaphon Wangcharoen.

- Det føles rigtig godt. Det var en fin kamp, og nu er jeg videre til en rigtig sjov kamp i morgen (fredag, red.), som jeg glæder mig til, siger Antonsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce