Annonce
Livsstil

Ayurveda-coach Maria Juhl: Skab overskud på karmakontoen

Maria Juhl opfordrer til at benytte de mørke morgener til at komme op og tænde lyset, ikke mindst det indre. Foto: Nordic Centre of Ayurveda

”Det er go' karma!” er et udtryk, jeg efterhånden kender mange, der bruger, men ved du, hvad karma henviser til, og hvad det betyder for dig i dit liv?

Maria Juhl

Maria Juhl har været passioneret omkring Ayurveda siden 2001, hvor denne livsstil ændrede hendes liv fra depressiv universitetsstuderende mod mere livsglæde og sundhed.

Ayurveda er en gammel sundhedsvidenskab, der tager udgangspunkt i mennesket som en integreret del af naturen. Når vi lever i overensstemmelse med naturens rytmer og vores egen indre natur, så kommer vi i en balance, som giver modstandsdygtighed over for livets udfordringer og sikrer et optimalt fundament for sundhed hele livet.

Maria har siden 2006 haft sit eget firma, der underviser og coacher private og virksomheder til et meningsfuldt liv i balance. Maria er uddannet på Chopra Center University i Californien, har udgivet to bøger og var i 2020 medstifter af Nordic Academy of Ayurveda, der tilbyder Ayurveda-uddannelse i Danmark.

Åbnede i efteråret 2020 AYA House, der er landets første ayurvediske sundhedshus nær Fredensborg.

Læs mere på: www.nordicayurveda.com

Karma er egentlig et sanskrit-ord, der blot betyder handling, men ifølge den ayurvediske livsvisdom, så henviser det til loven om årsag og virkning. Denne universelle lov lærer os, at de ting, vi tænker, siger og gør, har en konsekvens, der vil vise sig først i den indre og siden i den ydre verden. Det er ikke altid, at konsekvensen viser sig øjeblikkeligt, men karmaloven handler om at forstå, at der findes et ”livets regnskab”, som definerer, hvordan dit liv udvikler sig. Det er med andre ord ikke ligegyldigt, hvad du tænker om dig selv og andre, og hvordan du opfører dig. Tværtimod.

Jeg har selv reflekteret over og talt med børn og venner om, hvorvidt det er ok at fuske lidt, som for eksempel selv at beholde penge, som man har fundet eller fået tilbagebetalt for meget, hvis ingen ser eller ved det? Og omvendt om man kun skal gøre det gode, når andre ser det, og man på den måde får anerkendelse for det? Det kaldes at fifle med livets regnskab.

Annonce

Karma-loven er klar i mælet og siger, at det, du gør, altid har en konsekvens, uanset om andre ser det. Vi kan dermed lige så godt begynde at holde os selv ansvarlige for at kultivere det gode og kærlige i os selv og dermed være i samspil med den, vi er som menneske, dybest inde.

Omsorg for dig selv

Ayurveda fortæller os, at den ydre verden er en refleksion af den indre, så alle gode gerninger begynder indeni. Begynder med dig, der giver dig selv omsorg gennem for eksempel kærlig indre dialog. Det er min erfaring, at vi oftest taler meget dårligere til og om os selv, end vi ville drømme om at gøre til andre). Selvomsorg er også gode livgivende rutiner, når det kommer til søvn, kost, bevægelse og indre ro.

Hvis du ønsker at sætte lidt ekstra ind på karma-kontoen, kan du for eksempel give dig selv nogle optimale morgenstunder den kommende tid. Mørket holder os tit i sengen længere end nødvendigt. I denne tid handler det netop om at komme op og tænde det indre lys.

Morgenritual

Tænd et stearinlys og sæt eventuelt noget dejlig musik på.

Luk øjnene og tag efter par dybe, bevidste åndedræt.

Spørg dig selv ”Hvad føler jeg taknemmelighed for lige nu?”

Spørg dernæst dig selv “Hvad er min intention (mit kærlige og positive indre fokus) for dagen?”


Karma-loven er klar i mælet og siger, at det, du gør, altid har en konsekvens, uanset om andre ser det.

Maria Juhl
Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvad er reglerne for samvær i sommerferien?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce