Annonce
Tønder

Båd reddet ud af brand i Branderup

Der var voldsom røgudvikling fra længen med fyrrummet. De tilkaldte brandværn fra Agerskov, Bedsted og Løgumkloster reddede bl. a. en båd fra flammerne.

Tre lokale brandværn var hurtige og reddede ejendom på Bålsted Mosevej ved Branderup.

Annonce

BRANDERUP: Tre lokale brandværn, en lægebil og en ambulance blev torsdag kort før klokken 13 kaldt til en brand i en ejendom på Bålsted Mosevej syd for Branderup.

Det var en forbipasserende, der så, at der steg sort røg ud gennem taget på en ældre lade- og garagelænge, der var bygget sammen med stuehuset. Røgudviklingen var så kraftig, at det ikke var muligt at afgøre, om der befandt sig personer i bygningen. Derfor blev der ikke taget chancer, så der blev både sendt bud efter en læge og en ambulance.

- I den første melding var der tvivl om, hvorvidt der var personer involveret. Det var der heldigvis ikke, oplyser indsatsleder Kenneth Achner.

Røgdykkerne rykkede ind i en total røgfyldt bygning, men fik siden lokaliseret selve branden til et fyrrum.

- Der var der meget kraftig røg. Røgdykkeren fik også en båd med benzinmotor, noget brændstof og en gasflaske med ud, fortæller indsatslederen.

Lager af brænde

Selve branden var der hurtigt styr på. Men alligevel var selve slukningsarbejdet en noget langvarig affære. I bygningen befandt sig nemlig et større lager af brænde, og for ikke at risikere, at gnister ville starte ilden påny, måtte træet bæres ud af bygningen.

Årsagen til branden er endnu ikke fastlagt og skal undersøges nærmere af politiet. Men det er sikkert, at ilden er opstået i eller omkring fyrrummet.

I den første melding var der tvivl om, hvorvidt der var personer involveret. Det var der heldigvis ikke.

Kenneth Achner , indsatsleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce