Annonce
Nordtyskland

Både nye og kendte ansigter står i spidsen for SSF

162 delegerede deltog ved SSF's landsmøde i Husom. Foto: Lars Salomonsen.
På lørdagens landsmøde blev tillidsposterne i det danske mindretals kulturelle hovedorganisation fordelt.

Efter valget om formandsposten, der afgjorde, at Gitte Hougaard-Werner er den nye formand for Sydslesvigsk Forening stod der stadig en række valg på dagsordenen.

Gitte Hougaard-Werner har hiidtil været næstformand. Den post skulle derfor nybesættes for ét år.

Jörn Fischer, SSF Husum Amt, foreslog Steen Schröder, der lige nu er i forretningsudvalget som anden næstformand, mens Kirsten Weiß fra Gottorp Amt, indtog talerstolen og selv stillede op til posten.

Mens Steen Schröder startede med at sige ja, til at stille op til valget, valgte han at trække sit kandidatur, efter Kirsten Weiß stillede op.

– Der skal være mulighed for at gøre plads til nye og yngre kræfter, sagde han kort og konkret.

Kirsten Weiß blev valgt med 113 stemmer af de 162 stemmeberettede delegerede.

Kirsten Weiß følger samme linie som Gitte Hougaard-Werner.

Annonce

Savner samarbejde

– Jeg savner samarbejde. Vi får i Sydslesvig en pose penge fra Danmark, som vi allesammen er ansvarlige for. Nogle gange snakker vi for meget om, hvem der skal have dem i stedet for, hvad de skal bruges til, sagde hun i sin præsentation af sig selv.

Steen Schröder genopstillede til posten som anden næstformand og blev genvalgt med 150 stemmer.

Der var to kandidater til positionen som anden bisidder. Det er Jörn Fischer fra SSF Husum Amt og amtsstyrelsesmedlem i Flensborg Amt Helle Wendler. De delegerede valgte Jörn Fischer ind med 117 for. Han overtager posten efter Annette Neumann.

Til posten som første suppleant stillede Lars Nielsen, fungerende formand for Flensborg by op. Han blev valgt med 134 stemmer.

Til posten som anden suppleant genopstillede Henry Bohm, der blev valgt med 153 stemmer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce