Annonce
Varde

Både Rema 1000 og Netto bygger nyt i Ølgod

Lige efter p-pladsen på højre side af Egknudvej bygger Rema 1000 nyt, mens Netto overfor bygger en butik på Industrivej og Østerbro. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Ølgod: Lige nu er der to lokalplansforslag for to dagligvarebutikker i høring. Det drejer sig om en ny Rema 1000, som skal opføres på hjørnet af Egknudvej og Bakkevej, mens konkurrenten Netto vil bygge en butik overfor på hjørnet af Østerbro og Industrivej. Begge lokalforslag nyder fremme i byrådet.

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik, glæder sig over, at Ølgod får nye og tidssvarende dagligvarebutikker, hvoraf Rema 1000 i forvejen er i byen.

I forhold til oplægget for lokalplansforslaget for Rema 1000 er der allerede et ændringsforslag. I oplægget står, at kunderne skal ind og ud fra Østerbro/Egknudvej, mens ind- og udkørsel af varer skal ske via Bakkevej. Især sidstnævnte er ikke uvæsentlig, da Bakkevej er et parcelhusområde.

- Men min opfattelse er, at vareindlevering og renovation skal køre ind via Østerbro og ud fra Bakkevej, siger Preben Friis-Hauge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce